Καμία απάντηση μέχρι στιγμής στον ΓΓ ΟΗΕ από Τατάρ για απεσταλμένο

Δεν φαίνεται να υπήρξε κάποια απάντηση μέχρι στιγμής από τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ προς τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε σχέση με το θέμα του διορισμού απεσταλμένου του για το Κυπριακό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ο κ. Τατάρ, είχε συναντηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου με τον κ. Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη και του ανέφερε πως θα επανερχόταν για την απάντηση του στο θέμα του διορισμού απεσταλμένου εντός των επομένων ημερών, αφού διαβουλευόταν με την Τουρκία, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχει δώσει την απάντησή του. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρξαν, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, δεν έφερε ένσταση για τον διορισμό απεσταλμένου των ΗΕ κατά τη συνάντηση που είχε με τον ΓΓ του διεθνούς οργανισμού επίσης το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου. 

Η Λευκωσία εδώ και καιρό επαναλαμβάνει τη βούληση και την ετοιμότητά της για διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό το συντομότερο δυνατόν σε μια προσπάθεια για προετοιμασία του εδάφους για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε την Κυριακή στο διάγγελμά του για την επέτειο της ανακήρυξης της κυπριακής ανεξαρτησίας πως αναμένει ότι η εκφρασθείσα ετοιμότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για διορισμό απεσταλμένου που θα διερευνήσει τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, θα γίνει πράξη, με την αποδοχή της πρότασης και από μέρους της τουρκικής πλευράς.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Οκτωβρίου 2023 - 15:25

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
12:40
Συνελήφθη ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος
11:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 18/6/2024
11:31
Στήριξή στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ρομπέρτα Μετσόλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος
10:56
Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα
10:16
Ο πρόεδρος της Χιλής απαίτησε οι αρχές της Αργεντινής να αποσύρουν φωτοβολταϊκά πλαίσια
10:02
ΟΗΕ: Την πρώτη θέση στην τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων κατέχει η Κύπρος
09:54
Ο Μάρκ Ρούτε ο επικρατέστερος διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
09:25
Η γερμανική αστυνομία παράτησε ομάδα μεταναστών σε χώρο στάθμευσης
09:16
ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες
09:12
Κ. Ιωάννου: Εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
09:07
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πολλαπλά και πολυεπίπεδα τα οφέλη της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
07:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.