Ανταλλαγή πυρών ΠΑΣΥΚΙ και ΟΚΥπΥ

Ευθύνες προς τον ΟΚΥπΥ και στην φιλοσοφία του επιρρίπτει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος συνομολόγησης συλλογικών συμβάσεων.

Ο Πρόεδρος της συντεχνίας, Σωτήρης Κούμας, μιλώντας στο Τρίτο δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον ΟΚΥπΥ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ξεκαθάρισε ότι η προγραμματισμένη απεργία θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου στα νοσοκομεία και αυτό δεν αλλάζει. Εντούτοις ο κύριος Κούμας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα κινδύνου για τους ασθενείς αφού θα εργάζεται όπως πάντα προσωπικό ασφαλείας.

Από πλευράς του ο ΟΚΥΠΥ, ξεκαθάρισε δια του εκπροσώπου τύπου Χαράλαμπου Χαριλάου ότι ο οργανισμός είναι θετικός στο να συνομολογηθεί κρατική σύμβαση αλλά με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα και τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Σημείωσε ότι η ΠΑΣΥΚΙ επιμένει να διεκδικεί σύμβαση η οποία προνοεί όλα τα προνόμια του δημοσίου τομέα. Αναφορικά με την απεργία ο κύριος Χαρίλαου ανέφερε ότι από την Δευτέρα αναμένουν ενημέρωση από τους διευθυντές των κλινικών για το ποιες δραστηριότητες θα σταματήσουν ώστε να ενημερωθεί το κοινό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ - Πρωινό Δρομολόγιο

ΕΛΕ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2023 - 09:47

Τελευταιες Ειδησεις

25 Ιουλίου
Διασωληνωμένος 34χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας με θερμοπληξία
14:29
Κλίμα τροπικό στο Ηνωμένο Βασίλειο -«Μια παγώνω, μια ζεσταίνομαι...»
14:25
"Παρερμηνεία" οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου της Ελλάδας για σχέδιο για το Κυπριακό
14:25
Απεβίωσε 25χρονος μοτοσικλετιστής που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Πάφο
13:50
Στο Παρίσι για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ο Νίκος Χριστοδουλίδης
13:17
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
13:00
Δημοσίευμα της Guardian κάνει λόγο για «κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την Κυπριακή Δημοκρατία
12:49
Ρωσικά και κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν περιπολίες κοντά στα σύνορα με την Αλάσκα
12:46
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι
11:18
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/07/24
11:15
Παπαναστασίου: Η ΡΑΕΚ δεν δέχεται πιέσεις για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ
11:06
"Στόχος να φτάσουμε το 2% του κρατικού προϋπολογισμού στα εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς"
10:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.