Ανταλλαγή πυρών ΠΑΣΥΚΙ και ΟΚΥπΥ

Ευθύνες προς τον ΟΚΥπΥ και στην φιλοσοφία του επιρρίπτει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος συνομολόγησης συλλογικών συμβάσεων.

Ο Πρόεδρος της συντεχνίας, Σωτήρης Κούμας, μιλώντας στο Τρίτο δήλωσε ότι δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον ΟΚΥπΥ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ξεκαθάρισε ότι η προγραμματισμένη απεργία θα γίνει στις 25 Οκτωβρίου στα νοσοκομεία και αυτό δεν αλλάζει. Εντούτοις ο κύριος Κούμας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα κινδύνου για τους ασθενείς αφού θα εργάζεται όπως πάντα προσωπικό ασφαλείας.

Από πλευράς του ο ΟΚΥΠΥ, ξεκαθάρισε δια του εκπροσώπου τύπου Χαράλαμπου Χαριλάου ότι ο οργανισμός είναι θετικός στο να συνομολογηθεί κρατική σύμβαση αλλά με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα και τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. Σημείωσε ότι η ΠΑΣΥΚΙ επιμένει να διεκδικεί σύμβαση η οποία προνοεί όλα τα προνόμια του δημοσίου τομέα. Αναφορικά με την απεργία ο κύριος Χαρίλαου ανέφερε ότι από την Δευτέρα αναμένουν ενημέρωση από τους διευθυντές των κλινικών για το ποιες δραστηριότητες θα σταματήσουν ώστε να ενημερωθεί το κοινό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ - Πρωινό Δρομολόγιο

ΕΛΕ / ΕΜ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτωβρίου 2023 - 09:47

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
21:53
Σύλληψη γνωστού ποινικολόγου: Δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία
21:47
Προσεχώς η συμφωνία για το μέλλον του τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό
21:09
Στη Σύνοδο υπουργών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για θέματα Πολιτικής Συνοχής, ο Μάκης Κεραυνός
19:07
Η Ήλια Ηροδότου είναι η νέα Κοινοτάρχης Πέρα Πεδίου
19:04
Την έξοδο στις αγορές το επόμενο διάστημα εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών
17:21
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εκλογικό αφανισμό κινδυνεύουν οι Τόρις
17:19
Στα €3,1δισ. υπολογίζονται να ανέλθουν οι συνολικές επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση στην Κύπρο
17:10
Tμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 16/6/2024
16:48
Χριστοδουλίδης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει
16:28
Νέο θύμα της ασφάλτου 48 ετών γυναίκα από τη Ρωσία
14:56
Στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.