Ολοκλήρωση Διακλαδικής Τακτικής Άσκησης «ΙΡΙΣ -2023» (Εικόνες)

Φωτογραφίες Σταύρος Χατζησάββας

Από 17 έως 24 Οκτωβρίου 2023,πραγματοποιήθηκε η Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΙΡΙΣ - 2023», με την συμμετοχήτου συνόλου του προσωπικού και μέσων της ενεργού δυνάμεως της Εθνικής Φρουράς.

Σε ανακοίνωση το Γενικό Επιτελείο Εθνικης Φρουρας αναφέρει πως «​Αντικειμενικός σκοπός της ΤΑΜΣ «ΙΡΙΣ - 2023»ήταν η ανάπτυξη μέρους των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Σχηματισμών, Διοικήσεων και Τακτικών Συγκροτημάτων και η υλοποίηση σεναρίων που προσομοιάζουν πραγματικές συνθήκες.

Ειδικότερα, εξετάστηκαν αντικείμενα που αφορούσαν στην εκτέλεση συνδυασμένων και διακλαδικών επιχειρήσεων, για αντιμετώπιση τόσο συμβατικών όσο και ασύμμετρων απειλών».

Φωτό άσκηση Καλό Χωριο586796.jpg

Αναφέρεται πως «​Η άσκηση ολοκληρώθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, με τη διεξαγωγή της τελικής φάσης στο Πεδίο Ασκήσεων Καλού Χωρίου η οποία περιλάμβανε εξέταση σεναρίων αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων.

Το σχεδιασμό και εκτέλεση της τελικής φάσης, είχε η 2ηΜηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, με την συμμετοχή και υποστήριξη προσωπικού και μέσων, λοιπών Σχηματισμών και Διοικήσεων της Εθνικής Φρουράς».

Σημειώνεται πως «Της τελικής φάσης, προηγήθηκαν σε άλλα Πεδία Ασκήσεων ασκήσεις μικρότερης κλίμακας από τους λοιπούς Σχηματισμούς και Διοικήσεις, κατά τις οποίες εξετάστηκαν αντίστοιχα σενάρια, ενώ σε μέρος αυτών συμμετείχε Ομάδα Εθνοφυλάκων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων αναπτύχθηκε το σύστημα αεράμυνας από τη Διοίκηση Αεροπορίας ενώ, στο θαλάσσιο χώρο, η Διοίκηση Ναυτικού υλοποίησε σενάρια αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών από τα Πολεμικά Πλοία, επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης από τις Επάκτιες Συστοιχίες και ειδικές επιχειρήσεις από τη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών».

Φωτό άσκηση Καλό Χωριο 235345.jpg

Την τελική φάση της άσκησης, παρακολούθησαν «ο Υπουργός Άμυνας κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, ο Αρχηγόςτης Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, κ. Ανδρέας Λουκά, η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι κρατικών φορέων, υπηρεσιών και τοπικών αρχών, αξιωματικοί εν αποστρατεία, αντιπροσωπείες εφέδρων και εθνοφυλάκων καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας, παρατηρητές και άλλοι εκπρόσωποι φίλων χώρων».

Πηγή: ΡΙΚ, ΚΥΠΕ , Σταύρος Χατζησάββας

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτωβρίου 2023 - 10:43

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.