ΔΗΣΥ: Χρήσιμο εργαλείο για να βελτιωθεί η χώρα οι συστάσεις GRECO-ΑΚΕΛ: Η αξιοπιστία της χώρας έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα

Ο ΔΗΣΥ εκφράζει ετοιμότητα να συμβάλει στην πρόθεση της Κυβέρνησης να συμμορφωθεί με τις συστάσεις Γκρέκο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εκεί που βλέπει απροθυμία θα ασκεί κριτική.

Ο βουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε πως η έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να βελτιωθεί η χώρα στους τομείς της κεντρικής κυβέρνησης και στα όργανα επιβολής του νόμου.

Πρόσθεσε πως η ψήφιση των συστάσεων που καταγράφονται πρέπει να υλοποιηθούν, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει το κράτος να δει πως εφαρμόζονται μέχρι τέλους όλες οι συστάσεις των προηγούμενων γύρων.

Σχολιάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Διαφθοράς, το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι το πλήγμα που έχουν δεχτεί το κύρος και η αξιοπιστία της Κύπρου τα τελευταία χρόνια είναι σε τέτοιο βαθμό που απαιτούνται να γίνουν πάρα πολλά, ώστε η εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, να συνάδει με το επίπεδο του Κράτους Δικαίου.

Ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφερε οτι η μέγιστη ευθύνη βαραίνει την Κυβέρνηση Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ και σημειώνει ότι εκεί και όπου χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, το Κόμμα θα συμβάλει με θέσεις και προτάσεις για συμμόρφωση της Κύπρου με τις συστάσεις της GRECO.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2023 - 16:38

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Στήριξή στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ρομπέρτα Μετσόλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος
10:56
Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα
10:16
Ο πρόεδρος της Χιλής απαίτησε οι αρχές της Αργεντινής να αποσύρουν φωτοβολταϊκά πλαίσια
10:02
ΟΗΕ: Την πρώτη θέση στην τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων κατέχει η Κύπρος
09:54
Ο Μάρκ Ρούτε ο επικρατέστερος διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
09:25
Η γερμανική αστυνομία παράτησε ομάδα μεταναστών σε χώρο στάθμευσης
09:16
ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες
09:12
Κ. Ιωάννου: Εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
09:07
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πολλαπλά και πολυεπίπεδα τα οφέλη της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
07:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
06:25
Επίσκεψη Πούτιν στη Βόρειο Κορέα
06:12
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ
06:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.