"Πράσινο φως" στην αγορά αεροσκαφών πυρόσβεσης και τη μίσθωση πρόσθετων πτητικών μέσων

Την αγορά τριών νέων αεροσκαφών πυρόσβεσης και τη μίσθωση πρόσθετων πτητικών μέσων, κατά τα επόμενα χρόνια, αποφάσισε η Κυβέρνηση.

Η λήψη πρόσθετων μέτρων για αντιμετώπιση πυρκαγιών και πλημμυρών, ήταν το αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Γενικος Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Ανδρέας Γρηγορίου, δήλωσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές να έχουν στη διάθεσή τους οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Ανέφερε ότι αποφασίστηκε, επίσης, η αναβάθμιση της Πολιτικής Άμυνας σε Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων 112.

Ο Ανδρέας Γρηγορίου σημείωσε πως στη σύσκεψη δεν τέθηκε θέμα πρόσληψης επιπρόσθετου προσωπικού, καθώς, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια το Τμήμα Δασών και Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν ενισχυθεί με νέους εργαζόμενους.

Δ.Κ./ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2023 - 13:02

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Ρωσία: Η συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας είναι μια "κόλλα χαρτί"
14:36
Την τελευταία του πνοή άφησε βρέφος τριών μηνών ψες στο Μακάρειο
14:25
[ΒΙΝΤΕΟ] Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα
14:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
13:32
Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης προχώρησε σε περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό
13:12
Tμήμα Μετεωρολογίας -2ο Δελτίο Καιρού 14/6/2024
12:58
[ΒΙΝΤΕΟ] Φόνος με θύμα γυναίκα από τη Βουλγαρία στην Πάφο
12:24
Απορρίφθηκε η καταγγελία κατά της Χριστίνας Γιαννάκη
11:51
O Νικόλας Ιωαννίδης ο εκλεκτός του Προέδρου για Υφυπουργός Μετανάστευσης
11:43
Νεκρός σε κήπο οικίας στη Σωτήρα άνδρας 76 ετών από την Βρετανία
10:15
Συνάντηση το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των κλιματιστικών
10:03
Δράση ανέλαβαν το πρωί τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Υπό έλεγχο η φωτιά
09:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.