Τηλεργασία: Με τη συμπερίληψη των οργανισμών δημοσίου δικαίου και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης άρχισε η συζήτηση στη Βουλή

Την κατ΄άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου που ρυθμίζει την τηλεργασία, ξεκίνησε η Επιτροπή Εργασίας, με στόχο να το θέσει προς έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής το συντομότερο.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, εκπροσωπώντας και τον υπουργό Οικονομικών, είπε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με τη συμπερίληψη στο νόμο των οργανισμών δημοσίου δικαίου και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τη διαγραφή της αναφοράς που προβλέπει ότι η τηλεργασία θα ρυθμίζεται με βάση τις οικίες νομοθεσίες.

Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, θα δοθεί η δυνατότητα ρυθμίσεων και στη βάση συλλογικών συμβάσεων ή και άλλων εσωτερικών οδηγιών ή κανονισμών.

Η θέση της κυβέρνησης ικανοποίησε όλους τους κοινωνικούς εταίρους, εκπρόσωποι των οποίων ήταν παρόντες στη σημερινή συνεδρία.

Ο υπουργός Εργασίας υπέδειξε πως η έγκριση του νομοσχέδιου θα δώσει τη δυνατότητα εκταμίευσης ποσού σχεδόν επτά εκατομμυρίων ευρώ από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δ.Κ./Π.Γ.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2023 - 13:29

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Στήριξη στην Ουκρανία από τους Τζι-7/ Θα πληρώσει η Μόσχα για την εισβολή στο Κίεβο
22:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ισραήλ με αίτημα εκλογές και απελευθέρωση ομήρων
21:43
Δένδιας: «Απειλή η επιβολή της θέλησης ισχυρών κρατών σε γειτονικά τους κράτη»
21:30
Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ -Πιθανή πρόοδος για εκεχειρία
21:21
Διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σε ευρωπαϊκές πόλεις
20:28
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Ουκρανών και ρωσόφωνων -Φώναξαν "Όχι στον πουτινισμό"
19:07
Πρ. Κομισιόν: Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί
18:35
Σταθερή αλληλεγγύη στην Ουκρανία εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία
18:14
Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα "Ανακαινίζω -ενοικιάζω" -Δηλώσεις ΥΠΕΣ στο ΡΙΚ
17:52
Κωνσταντίνος Κόμπος: «Η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί σύνθημα, αλλά υπαρξιακό ζήτημα»
17:28
Τατάρ: «Μη θετικές ενδείξεις από τις επαφές της Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο»
17:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.