Τηλεργασία: Με τη συμπερίληψη των οργανισμών δημοσίου δικαίου και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης άρχισε η συζήτηση στη Βουλή

Την κατ΄άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου που ρυθμίζει την τηλεργασία, ξεκίνησε η Επιτροπή Εργασίας, με στόχο να το θέσει προς έγκριση στην Ολομέλεια της Βουλής το συντομότερο.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, εκπροσωπώντας και τον υπουργό Οικονομικών, είπε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με τη συμπερίληψη στο νόμο των οργανισμών δημοσίου δικαίου και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση επιθυμεί τη διαγραφή της αναφοράς που προβλέπει ότι η τηλεργασία θα ρυθμίζεται με βάση τις οικίες νομοθεσίες.

Με αυτό τον τρόπο, πρόσθεσε, θα δοθεί η δυνατότητα ρυθμίσεων και στη βάση συλλογικών συμβάσεων ή και άλλων εσωτερικών οδηγιών ή κανονισμών.

Η θέση της κυβέρνησης ικανοποίησε όλους τους κοινωνικούς εταίρους, εκπρόσωποι των οποίων ήταν παρόντες στη σημερινή συνεδρία.

Ο υπουργός Εργασίας υπέδειξε πως η έγκριση του νομοσχέδιου θα δώσει τη δυνατότητα εκταμίευσης ποσού σχεδόν επτά εκατομμυρίων ευρώ από το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Δ.Κ./Π.Γ.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Οκτωβρίου 2023 - 13:29

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.