Έρευνα: Ένας στους τέσσερις μαθητές είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολείο και μέσω διαδικτύου

Ένας στους τέσσερις μαθητές ή μαθήτριες δηλώνει ότι είναι θύμα εκφοβισμού τόσο στο σχολείο όσο και μέσω διαδικτύου, ενώ η σχολική βία αυξάνεται την τελευταία τριετία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Παιδείας.

Η έρευνα έδειξε ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών, που παρατηρούν βία μεταξύ μαθητών ή μαθητριών ξεπερνά το 95%, ότι ένας στους πέντε εφήβους είναι θύμα κυβερνοεκφοβισμού και ότι ένα στα 10 παιδιά περιθωριοποιείται.

Επίσης πέραν του 50% των μαθητών παραμένουν παθητικοί θεατές, παρακολουθώντας περιστατικά σχολικής βίας, ενώ μόνο 18% των μαθητών υπερασπίζονται ή παρηγορούν τα θύματα.

Στην έρευνα αναφέρεται, επίσης, ότι ένας στους τέσσερις εκπαιδευτικούς δέχθηκαν βία από μαθητές και ένας στους έξι από γονείς.

15% τον γονέων δήλωσαν ότι τους πρόσβαλαν ή ταπείνωσαν εκπαιδευτικοί.

Σε χαιρετισμό της, στη συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η διασφάλιση περιβάλλοντος απαλλαγμένου από κάθε μορφή βίας για όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου και βασικό στόχο του προγράμματος διακυβέρνησης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

ΠΑΧ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2023 - 17:52

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Απάντησε στην Αννίτα το ΑΚΕΛ
21:11
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
21:10
Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος
20:55
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
20:52
Έρχονται αλλαγές στην επιδοματική πολιτική του κράτους
19:08
Υπουργός Παιδείας: Παίζουν τζόγο μέσω κινητού τηλέφωνου οι μαθητές τα διαλείμματα
19:02
Γκουτέρες: «Στο χείλος» του γκρεμού ο Λίβανος
18:57
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Τούρκου Προέδρου και του Παλαιστίνιου Προέδρου εξαπέλυσε ο Νετανιάχου
17:04
Έκκληση προς όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα
17:00
Συνάντηση σήμερα Γκουτέρες - Ερντογάν
17:00
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
17:00
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολλάχ στον νότιο Λίβανο
16:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.