Sun: Σε ετοιμότητα στην Κύπρο βρετανικές ειδικές δυνάμεις για ομήρους και εγκλωβισμένους στη Γάζα

Photo by Amir MAKAR / AFP

Στρατιώτες της μονάδας ειδικών δυνάμεων SAS του βρετανικού στρατού βρίσκονται στην Κύπρο σε εγρήγορση για πιθανή επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων από τη Γάζα, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας Sun.

Η στρατιωτική υπο-μοίρα της SAS είναι επίσης σε ετοιμότητα για συμμετοχή σε πιθανή αποστολή συνοδείας των περίπου 200 Βρετανών πολιτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Γάζα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η Sun επισημαίνει ότι βάση αυτών των στρατιωτών της SAS είναι αυτό το διάστημα οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, που παρέχουν «στρατηγική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο».

Προστίθεται δε ότι στην Κύπρο έχει φτάσει και μια διοικητική ομάδα διαχείρισης κρίσεων απαρτιζόμενη από 100 μέλη. Το κλιμάκιο αυτό έχει σταλεί στην περιοχή για την παροχή συνδρομής σε Βρετανούς υπηκόους που θα καταφέρουν να φύγουν από τη Γάζα, αλλά και που ενδεχομένως θα χρειαστούν βοήθεια και σε άλλες χώρες, όπως ο Λίβανος, σε περίπτωση εξάπλωσης της σύρραξης.

Παρόμοιες στρατιωτικές και διοικητικές δυνάμεις είχε αποστείλει στην Κύπρο η βρετανική κυβέρνηση και πριν από τη μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης από το αεροδρόμιο του Χαρτούμ την περασμένη άνοιξη, όταν σχεδόν 2.200 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από την πρωτεύουσα του Σουδάν από τις βρετανικές δυνάμεις, μέσω Κύπρου.

Εξάλλου, κλιμάκια του Υποργείου Άμυνας και της συνοριοφυλακής της Βρετανίας έχουν αναπτυχθεί στην Αίγυπτο, σε ετοιμότητα να υποδεχθούν Βρετανούς ομήρους και πολίτες που θα καταγράφουν να διασχίσουν τη διάβαση της Ράφα.

Εν τω μεταξύ, σε πρωινές δηλώσεις του ο Υφυπουργός Παιδείας της βρετανικής κυβέρνησης Ρόμπερτ Χάλφον σχολίασε πως οι περίπου 200 Βρετανοί υπήκοοι και οι υπόλοιποι ξένοι πολίτες που φέρονται να εμποδίζονται από τη Χαμάς να εγκαταλείψουν τη Γάζα θα μπορούσαν επίσης να κατηγοριοποιηθούν ως «όμηροι».

Πηγή: ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός

ΜΒ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2023 - 12:26

Τελευταιες Ειδησεις

15 Απριλίου
Στο Λονδίνο το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
12:16
Διεθνής σύνοδος για το Σουδάν αρχίζει σήμερα στο Παρίσι
12:06
Πυροβολισμοί κατά οικίας σε κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου
11:47
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 15/4/24
11:27
Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια του Ιράν
10:46
Παγκύπριον Νάμα - 14 Απριλίου 2024
10:17
''À la carte'' προσέγγιση της Τουρκίας στα ψηφίσματα ΟΗΕ
09:57
Έκρηξη σε παραλιακό ξενοδοχείο στην περιοχή της Πύλας
09:10
Χωρίς νερό σήμερα περιοχές στη Λεμεσό λόγω βλάβης
08:58
Υπουργός Εσωτερικών: Νομότυπες οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό
08:47
Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές
08:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
06:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.