Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με Στέφανο Κασσελάκη -Η συνεργασία θα συνεχιστεί

Φωτογραφίες PIO

Την προσδοκία να συνεχιστεί η συνεργασία που υπάρχει πάντοτε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα και γενικότερα με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον νέο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεδομένη, καθώς, είπε, "έχουμε κοινούς στόχους, κοινές επιδιώξεις και κοινές προκλήσεις".

Χαιρέτισε, επίσης, το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε η πρώτη επίσκεψή του εκτός Ελλάδας να είναι στην Κύπρο, κάτι, τόνισε, που έχει συμβολική και ουσιαστική σημασία.

πτδ συριζα ΡΙΟ.jpg

Από πλευράς του ο κύριος Κασσελάκης, είπε ότι και ο ίδιος προσβλέπει στη συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τον ευχαρίστησε και για το γεγονός ότι το πρώτο τηλεφώνημα που έλαβε μετά την εκλογή του ήταν από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναντηθεί, επίσης, με αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το πρωί κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Συναντήσεις με αντιπροσωπείες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ είχε ο πρόεδρος του Σύριζα - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, στην κατοικία του Πρέσβη της Ελλάδος στην Κύπρο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, είπε ότι με τον πρόεδρο του Σύριζα συζήτησαν το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, αλλά και θέματα που άπτονται των σχέσεων των δύο χωρών. Ο κύριος Τορναρίτης πρόσθεσε ότι παρόλο που ανήκουν σε άλλους ιδεολογικοπολιτικούς χώρους, ο διάλογος θα συνεχιστεί για το καλό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο πρόεδρος του Σύριζα συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Ο κύριος Στεφάνου ανέφερε πως ενημέρωσε τον κύριο Κασσελάκη για τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό και ιδιαίτερα για τα νέα τετελεσμένα που επιχειρεί η Τουρκία στην Κύπρο.

Σημείωσε, παράλληλα, τον κίνδυνο οριστικής διχοτόμησης, ο οποίος μπορεί να αποτραπεί, είπε, μόνο με την άμεση επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντανά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Οκτωβρίου 2023 - 19:53

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
«Ανοιχτό» για προσαρμογή στην συζήτηση των ηγετών απόψε η Τουρκία
15:14
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Ημερίδα με θέμα την Πολυτροπική κινητικότητα πραγματοποιείται στη Λάρνακα
10:24
Συνεχίζεται η άφιξη παράτυπων μεταναστών
08:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.