Καταγγελίες για παραπλανητικές πρακτικές δικηγόρων σε βάρος αιτητών ασύλου (Βίντεο)

Σε καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένων δικηγόρων για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές σε σχέση με ζητήματα αιτήσεων χορήγησης ασύλου σε αλλοδαπούς, προέβη το Υπουργείο Εσωτερικών στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Βορκάς δήλωσε στο ΡΙΚ ότι η εξέταση της υπόθεσης από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα ολοκληρωθεί σύντομα και σημείωσε ότι, εάν η καταγγελία τεκμηριώνεται, ο Σύλλογος θα πράξει τα δέοντα.

Αθέμιτες, παραπλανητικές πρακτικές από πλευράς συγκεκριμένων δικηγόρων, που αποσκοπούν στην απόσπαση χρημάτων από αλλοδαπούς, αιτητές ασύλου, διαπιστώνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου επιβεβαίωσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», το οποίο αναφέρει ότι δικηγόροι προέτρεπαν αιτητές ασύλου να αιτηθούν αλλαγή του καθεστώτος παραμονής τους στην Κύπρο σε καθεστώς απασχόλησης.

Ο κ. Ιωάννου είπε ότι το Υπουργείο διαθέτει στοιχεία για τρεις υποθέσεις. Πρόσθεσε δε ότι για το ζήτημα υποβλήθηκαν καταγγελίες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, δίχως όμως να υπάρξει ανταπόκριση.

Οι τρεις υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν επίσημα στοιχεία, δεν φαίνεται να είναι οι μοναδικές.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα», ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου είπε ότι, συνεπεία των εν λόγω ενεργειών, δημιουργείται καθυστέρηση στην εξέταση αιτήσεων, για τις οποίες θα έπρεπε να δίδεται προτεραιότητα.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλης Βορκάς δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το ζήτημα αφορά μεμονωμένες περιπτώσεις. Είπε ότι, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου υπάρχει μόνο μια καταγγελία. Εάν αυτή τεκμηριώνεται, ο Σύλλογος θα πράξει τα δέοντα, είπε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο κ. Βορκάς είπε ότι η εξέταση της καταγγελίας θα ολοκληρωθεί το ταχύτερο και εξήγησε ότι ο Σύλλογος βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα.

Πηγή: Ραδιόφωνο/Τηλεόραση ΡΙΚ

ΚΩΣ/ΣΤΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοεμβρίου 2023 - 22:56

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Απάντησε στην Αννίτα το ΑΚΕΛ
21:11
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
21:10
Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος
20:55
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
20:52
Έρχονται αλλαγές στην επιδοματική πολιτική του κράτους
19:08
Υπουργός Παιδείας: Παίζουν τζόγο μέσω κινητού τηλέφωνου οι μαθητές τα διαλείμματα
19:02
Γκουτέρες: «Στο χείλος» του γκρεμού ο Λίβανος
18:57
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Τούρκου Προέδρου και του Παλαιστίνιου Προέδρου εξαπέλυσε ο Νετανιάχου
17:04
Έκκληση προς όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα
17:00
Συνάντηση σήμερα Γκουτέρες - Ερντογάν
17:00
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
17:00
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολλάχ στον νότιο Λίβανο
16:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.