Μνημόνιο Συναντίληψης για τα ενεργειακά στη Διακυβερνητική της Αθήνας

Θα αφορά την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε, στην Αθήνα, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου - Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Παπαναστασίου και Σκυλακάκης συζήτησαν σημαντικές πτυχές της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της συνομολόγησης Μνημονίου Συναντίληψης, το οποίο θα αφορά συνεργασία, μεταξύ άλλων, στην προώθηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών. Επιπλέον, το Μνημόνιο θα προνοεί για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε θέματα ΑΠΕ, υδρογονανθράκων και δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για κοινές δράσεις ενόψει τόσο της προεδρίας της Κύπρου στους MED9 όσο και της προεδρίας της Ελλάδας στο East Mediterranean Gas Forum (EMGF), κατά το 2024, με σκοπό την προώθηση έργων που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες, όπως η ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Στη συνάντηση των δύο Υπουργών επιβεβαιώθηκε, επίσης, το ενδιαφέρον, αλλά και η στήριξη της ελληνικής πλευράς, στις προσπάθειες της Κύπρου για δημιουργία υποδομών έλευσης και υγροποίησης φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, για εξαγωγές.

ΣΤΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοεμβρίου 2023 - 19:24

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Νέα επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει η Μαρία Ανχελα Ολγκίν Κουεγιάρ
15:28
Σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση της Ιεράς Μονής του Οσίου Αββακούμ
14:47
Υπουργός Παιδείας: Να καταγγέλλονται θεματοθέτες που είναι εκτός της νομοθεσίας
13:36
Προσπάθεια να αποφευχθεί η εξαγγελθείσα για μεθαύριο απεργία των γιατρών του ΟΚΥΠΥ
13:25
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
12:40
Επανήρχισε η διαδικασία για αίτημα 8ήμερης προσωποκράτησης Νεκτάριου
11:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 18/6/2024
11:31
Στήριξή στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ρομπέρτα Μετσόλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος
10:56
Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα
10:16
Ο πρόεδρος της Χιλής απαίτησε οι αρχές της Αργεντινής να αποσύρουν φωτοβολταϊκά πλαίσια
10:02
ΟΗΕ: Την πρώτη θέση στην τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων κατέχει η Κύπρος
09:54
Ο Μάρκ Ρούτε ο επικρατέστερος διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
09:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.