Μνημόνιο Συναντίληψης για τα ενεργειακά στη Διακυβερνητική της Αθήνας

Θα αφορά την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου συναντήθηκε, στην Αθήνα, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, στο πλαίσιο της 1ης Διακυβερνητικής Συνόδου Κύπρου - Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη συνάντησή τους, οι κ.κ. Παπαναστασίου και Σκυλακάκης συζήτησαν σημαντικές πτυχές της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της συνομολόγησης Μνημονίου Συναντίληψης, το οποίο θα αφορά συνεργασία, μεταξύ άλλων, στην προώθηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών. Επιπλέον, το Μνημόνιο θα προνοεί για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών σε θέματα ΑΠΕ, υδρογονανθράκων και δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για κοινές δράσεις ενόψει τόσο της προεδρίας της Κύπρου στους MED9 όσο και της προεδρίας της Ελλάδας στο East Mediterranean Gas Forum (EMGF), κατά το 2024, με σκοπό την προώθηση έργων που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες, όπως η ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Στη συνάντηση των δύο Υπουργών επιβεβαιώθηκε, επίσης, το ενδιαφέρον, αλλά και η στήριξη της ελληνικής πλευράς, στις προσπάθειες της Κύπρου για δημιουργία υποδομών έλευσης και υγροποίησης φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο, για εξαγωγές.

ΣΤΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Νοεμβρίου 2023 - 19:24

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
12:31
Νετανιάχου: Η συνέχιση επιχειρήσεων στη Γάζα θα φέρει καλύτερη συμφωνία εκεχειρίας
12:14
Γ.Γ. ΑΚΕΛ: "Χωρίς λύση του Κυπριακού οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι"
12:09
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: "Η Ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πανέτοιμη να συμβάλει θετικά στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό"
12:05
Ρωσία: Η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία καθιστά τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πιθανό στόχο της Μόσχας
11:39
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 14/07/24
11:20
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και πρωθυπουργός Μητσοτάκης καταδικάζουν την επίθεση κατά του Τραμπ
10:42
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: "Η ελληνοτουρκική προσέγγιση βοηθά στο Κυπριακό"
09:53
Σε σοβαρή κατάσταση 23χρονος ο οποίος φέρει θλαστικά τραύματα - Συνελήφθη 42χρονος
08:24
Προβληματισμό στις Ελληνικές αρχές ασφαλείας προκαλούν τα χθεσινά επεισόδια οπαδικής βίας μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού
07:54
Διακόπηκαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας
07:47
Συμπλοκή οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού - 3 τραυματίες
06:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.