Την κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις ζήτησε η ΕΚΥΣΥ

Photo by INA FASSBENDER AFP

Την κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις ζήτησε η ΕΚΥΣΥ

Ιδιαίτερη αναφορά στην απαίτηση για κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους έγινε κατά την 24η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, αναφέρει σε δελτίο Τύπου η ΕΚΥΣΥ, η οποία κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόταση» της Κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Εκ μέρους της ΕΚΥΣΥ, προστίθεται, συμμετείχαν ο Γ.Γ. της Οργάνωσης Κώστας Σκαρπάρης και ο Ματθαίος Ματθαίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην Σύνοδο ασκήθηκε επίσης έντονη κριτική και για την «αδιαφορία της Κυβέρνησης» να επιλύσει το πρόβλημα της ακρίβειας, η οποία, όπως σημειώνεται, έχει γονατίσει τα νοικοκυριά των συνταξιούχων, καθώς επίσης και η μη επίλυση του προβλήματος για τη σύνταξη χηρείας όλων των ανδρών και το κόστος που δημιουργείται από την αγορά των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, θέμα στο οποίο, όπως αναφέρεται «δεν έγινε κανένα βήμα προόδου».

Σε ό,τι αφορά την αύξηση σχεδόν 4% στις βασικές συντάξεις του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων από 1/1/2024, ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ ανέφερε ότι είναι αναμενόμενη η αύξησή και προβλέπεται από την νομοθεσία του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων την οποία οι συνταξιούχοι θεωρούν μια «σημαντική κατάκτηση». «Δεν εξαρτάται η αύξηση από αποφάσεις των Κυβερνήσεων» προστίθεται και αναφέρεται πως η νομοθεσία προνοεί αύξηση και λόγω ΑΤΑ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΒ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Νοεμβρίου 2023 - 08:47

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουλίου
Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα για Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου
21:08
Γκουτέρες: Bλέπει θετικά παράταση της αποστολής Ολγκίν
21:02
Νέα επίθεση Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών κατά Τούρκου προέδρου
20:13
Άδεια στον Μπελέρη για να πάει Στρασβούργο και μετά πίσω φυλακή
20:04
Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ ο φετινός Ιούνιος
20:01
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού
19:57
Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς για κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
19:37
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
18:00
Αυξάνονται οι πιέσεις για απόσυρση Μπάιντεν από τις προεδρικές
17:52
Απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Ιταλίας
17:41
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν 15 παραδοσιακά τυροκομεία
17:21
Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα στο ΡΙΚ μετά από συμφωνία υπουργού Οικονομικών και συντεχνιών
17:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.