Διπλασιάστηκαν οι αφίξεις προσφύγων από Συρία και Λίβανο (Αudio)

Διπλασιασμός στις αφίξεις προσφύγων από Συρία και Λίβανο, παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, λόγω της σύρραξης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ιωάννου ανέφερε ότι εξαιτίας της μεγάλης αύξησης, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα, τα οποία έχουν πραγματικά ανάγκη.

Σημείωσε ότι η Κύπρος έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επαναξιολόγηση της κατάστασης όσον αφορά τα επίπεδα ασφάλειας στη Συρία. Στην περίπτωση κάποιες περιοχές στη γειτονική χώρα κριθούν ως ασφαλείς, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για επαναπροώθηση παράτυπων μεταναστών στη στη Συρία.

Ο κύριος Ιωάννου επανέλαβε ότι, η Λευκωσία θα ζητήσει από τις Βρυξέλλες, όπως η Φρόντεξ αναλάβει ενεργό ρόλο στη φύλαξη των συνόρων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν περαιτέρω οι παράνομες αφίξεις δια θαλάσσης, από Συρία και Λίβανο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Μετανάστευσης της Ελλάδας, προκειμένου να τον ενημερώσει για πρακτικές τις οποίες εφαρμόζει η Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίες τη φέρνουν στην κορυφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο κομμάτι των επιστροφών.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Νοεμβρίου 2023 - 12:19

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Στήριξή στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ρομπέρτα Μετσόλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος
10:56
Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα
10:16
Ο πρόεδρος της Χιλής απαίτησε οι αρχές της Αργεντινής να αποσύρουν φωτοβολταϊκά πλαίσια
10:02
ΟΗΕ: Την πρώτη θέση στην τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων κατέχει η Κύπρος
09:54
Ο Μάρκ Ρούτε ο επικρατέστερος διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
09:25
Η γερμανική αστυνομία παράτησε ομάδα μεταναστών σε χώρο στάθμευσης
09:16
ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες
09:12
Κ. Ιωάννου: Εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
09:07
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πολλαπλά και πολυεπίπεδα τα οφέλη της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
07:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
06:25
Επίσκεψη Πούτιν στη Βόρειο Κορέα
06:12
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ
06:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.