Αναδρομική έκθεση φωτογραφίας του φωτογραφικού ομίλου Τάκη Δημητριάδη στο ΡΙΚ (Φωτογραφίες)

Το ΡΙΚ και ο Φωτογραφικός Όμιλος Τάκη Δημητριάδη παρουσιάζουν αυτές τις μέρες στο χώρο του Αρχείου ΡΙΚ, Αναδρομική Έκθεση Φωτογραφίας των μελών του Φωτογραφικού Ομίλου Τάκη Δημητριάδη. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του βραβευμένου φωτογράφου και πρώην υπαλλήλου του ΡΙΚ, Τάκη Δημητριάδη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε χθες βράδυ (Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023) ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΡΙΚ Κ. Γιώργος Κέντας.

Έκθεση Τάκη Δημητριάδη Γιώργος Κέντας 1234 2.jpg

Ο κύριος Κέντας εξήρε το έργο του μεγάλου δασκάλου της φωτογραφικής τέχνης, αείμνηστου Τάκη Δημητριάδη και πρόσθεσε ότι για το ΡΙΚ είναι χαρά και τιμή να φιλοξενεί την έκθεση, καθώς υπέδειξε η φωτογραφική τέχνη είναι οικουμενική και ιδιαίτερη. Ευχήθηκε επίσης στα μέλη του ομίλου να κατακτήσουν σημαντικά βραβεία με τις συμμετοχές τους όπως και ο δάσκαλος τους Τάκης Δημητριάδης.

Εκ μέρους του ομίλου η Πρόεδρος του Νόνη Καλοδίκη Χρίστου ευχαρίστησε το ΡΙΚ και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή Θανάση Τσώκο για τη συνεργασία και τη φιλοξενία της έκθεσης στους χώρους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Έκθεση Τάκη Δημητριάδη Θανάσης Τσώκος 6.jpg

Το έργο του Τάκη Δημητριάδη πάντα θα έχει μια θέση στο ΡΙΚ υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα του δημιουργού ως ανθρώπου και καλλιτέχνη.

Ο Τάκης Δημητριάδης διορίστηκε στο ΡΙΚ το 1964. Το 1965 ο Γιώργος Λανίτης ίδρυσε τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, ΦΕΚ και ο Τάκης Δημητριάδης μαζί με άλλα μέλη του κινηματογραφικού συνεργείου του ΡΙΚ υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη. Βραβεύθηκε τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό για το φωτογραφικό έργο του.

Έκθεση Τάκη Δημητριάδη ;3ρ2;354.jpg

Αριθμός από τις έγχρωμες φωτογραφίες του κοσμούν τις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Αγαπημένο του θέμα η φύση, οι άνθρωποι της Κύπρου, η ζωή και ο κόσμος του χωριού.

3.jpg

Το φωτογραφικό αρχείο του Τάκη Δημητριάδη κοσμεί το φωτογραφικό αρχείο του "Ψηφιακού Ηρόδοτου".

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

Έκθεση Τάκη Δημητριάδη ;εςτ234τ;εςρ;ςετρ.jpg

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2023 - 13:27

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
05:26
12 Ιουλίου
Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα για Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου
21:08
Γκουτέρες: Bλέπει θετικά παράταση της αποστολής Ολγκίν
21:02
Νέα επίθεση Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών κατά Τούρκου προέδρου
20:13
Άδεια στον Μπελέρη για να πάει Στρασβούργο και μετά πίσω φυλακή
20:04
Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ ο φετινός Ιούνιος
20:01
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού
19:57
Συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς για κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο Μπάιντεν
19:37
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
18:00
Αυξάνονται οι πιέσεις για απόσυρση Μπάιντεν από τις προεδρικές
17:52
Απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία της Ιταλίας
17:41
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν 15 παραδοσιακά τυροκομεία
17:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.