Απόψε η τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες

Photo by Ludovic MARIN / AFP

Απόψε θα πραγματοποιηθεί τελικά η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας των δύο αντρών , ένα από τα κεντρικά θέματα θα είναι η πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλασσίου ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να ενημερώνει ενδελεχώς τον κύριο Γκουτέρες για τον κυπριακό σχεδιασμό.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης , η ενημέρωση προς τον Γενικό Γραμματέα έρχεται σε συνέχεια επιστολής πού είχε αποσταλεί προς τον κύριο Γκουτέρες την περασμένη εβδομάδα.Η επιστολή είχε αποσταλεί, ανάμεσα σε άλλους, και προς την πρόεδρο της Κομισιόν.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει επίσης τον κύριο Γκουτέρες για τα αποτελέσματα της επίσκεψης ομάδας από την Κύπρο, στο Ισραήλ , σε επίπεδο πρακτικών τεχνικών θεμάτων, για την πρόταση θαλασσίου διαδρόμου προς τη Γάζα.

Ο κύριος Λετυμπιώτης ανακοίνωσε επίσης και νέα επίσκεψη στο Ισραήλ, τις επόμενες ημέρες, του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου.

Οι συζητήσεις της πρότασης, από το πολιτικό έχουν περάσει στο τεχνικό επίπεδο, δήλωσε ο κύριος Λετυμπιώτης επισημαίνοντας ότι για την υλοποίησή της επιβάλλεται η συμμετοχή συγκεκριμένων επί μέρους οργανώσεων του ΟΗΕ.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2023 - 13:06

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
07:00
Η Γερμανία κρίνει πως η προεδρία της Ουγγαρίας στην ΕΕ κάνει «μεγάλη ζημιά»
06:58
Ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας διατηρούν Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία
06:47
"Μνήμης Κατάθεση" από το ΡΙΚ
06:17
Τζο Μπάιντεν: «Σας υπόσχομαι ότι είμαι καλά» - «Θα κατέβω στις εκλογές και θα νικήσουμε»
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/07/24
05:26
Ουκρανία: 6 νεκροί και 13 τραυματίες από τα ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντονέτσκ
05:11
12 Ιουλίου
Αισιοδοξία προέδρου για θετικά νέα για Κυπριακό πριν το τέλος του χρόνου
21:08
Γκουτέρες: Bλέπει θετικά παράταση της αποστολής Ολγκίν
21:02
Νέα επίθεση Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών κατά Τούρκου προέδρου
20:13
Άδεια στον Μπελέρη για να πάει Στρασβούργο και μετά πίσω φυλακή
20:04
Ο θερμότερος μήνας που καταγράφηκε ποτέ ο φετινός Ιούνιος
20:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.