Εκπαίδευση με θέμα την εμπορία ανθρώπων και εκμετάλλευση στον χώρο εργασίας

Φωτογραφίες Σταύρος Χατζησάββας

Πέρυσι και φέτος είχαμε 9 καταδίκες και αναγνώριση 40 τέτοιων θυμάτων εκμετάλλευσης γι αυτό και άλλωστε οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναβαθμίσει στην κατηγορία 1 την Κυπριακή Δημοκρατία σε ότι αφορά τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων, ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου σε δηλώσεις στο πλαίσιο εκπαίδευσης με θέμα την Εμπορία Ανθρώπων και την Εκμετάλλευση στον Χώρο Εργασίας.

Η Αστυνομία Κύπρου, η Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία και η Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας διοργανώνουν από σήμερα μέχρι 17 Νοεμβρίου, στη Λάρνακα, εκπαίδευση με θέμα την Εμπορία Ανθρώπων και την Εκμετάλλευση στον Χώρο Εργασίας.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤ 2352356 ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.jpg

Η τελετή έναρξης της διεθνούς εκπαιδευτικής δραστηριότητας, πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα.

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και ο Επικεφαλής της Μονάδας Επιβολής και Ανάλυσης, της Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου δήλωσε πως "σήμερα φιλοξενούμε στην Κύπρο, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αστυνομικής ακαδημίας εκπαίδευση με θέμα την εμπορία ανθρώπων και την εκμετάλλευση στον χώρο εργασίας".

234234 ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.jpg

Ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε πως "Είναι γνωστές οι προσπάθειες που η κυπριακή αστυνομία κάνει σε σχέση με την διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων και προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον των δικαστηρίων. Πέρυσι και φέτος είχαμε 9 καταδίκες και αναγνώριση 40 τέτοιων θυμάτων εκμετάλλευσης γι αυτό και άλλωστε οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναβαθμίσει στην κατηγορία 1 την Κυπριακή Δημοκρατία σε ότι αφορά τον χειρισμό τέτοιων υποθέσεων".

Ο Αρχηγός Αστυνομίας ευχαρίστησε "το Υπουργείο Δικαιοσύνης που είναι μαζί μας το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το Υφυπουργείο Πρόνοιας και την Νομική Υπηρεσία για την κοινή προσπάθεια".

Την εκπαίδευση παρακολουθούν λειτουργοί Αρχών επιβολής του νόμου και επιθεωρητές εργασίας, από χώρες της Ευρώπης.

Συμμετέχουν εκπαιδευτές από Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, τον Οργανισμό για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (FRA), τη Europol, την Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασίας, καθώς και από την Κύπρο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Σταύρος Χατζησάββας

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2023 - 11:21

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Απάντησε στην Αννίτα το ΑΚΕΛ
21:11
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
21:10
Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος
20:55
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
20:52
Έρχονται αλλαγές στην επιδοματική πολιτική του κράτους
19:08
Υπουργός Παιδείας: Παίζουν τζόγο μέσω κινητού τηλέφωνου οι μαθητές τα διαλείμματα
19:02
Γκουτέρες: «Στο χείλος» του γκρεμού ο Λίβανος
18:57
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Τούρκου Προέδρου και του Παλαιστίνιου Προέδρου εξαπέλυσε ο Νετανιάχου
17:04
Έκκληση προς όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα
17:00
Συνάντηση σήμερα Γκουτέρες - Ερντογάν
17:00
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
17:00
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολλάχ στον νότιο Λίβανο
16:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.