Δημοσιοποιήθηκε έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς στην Κύπρο με επίκεντρο Ρώσους ολιγάρχες

Κατηγορίες ότι κυπριακές εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών βοήθησαν σχεδόν εκατό Ρώσους ολιγάρχες, να αποφύγουν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, διατυπώνει εκ νέου δημοσιογραφική έρευνα που καταπιάνεται με πιθανά φαινόμενα διαφθοράς στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για κυπριακές εταιρείες, οι οποίες ενεργούν εκ μέρους είκοσι - πέντε Ρώσων, κατά των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις. Αναφέρεται, επίσης, ότι από τον Φεβρουάριο του 2022 - στα τρία κόμμα έξι εκατομμύρια έγγραφα που εξετάστηκαν - διαπιστώθηκε εξυπηρέτηση ακόμα εβδομηντα - ενός Ρώσων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παράρτημα λογιστικού κολοσσού στην Κύπρο, βοήθησε Ρώσο δισεκατομμυριούχο να μεταφέρει επένδυση ύψους ενός κόμμα τεσσάρων δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο ίδιος κολοσσός φέρεται να συνεργαζόταν με τουλάχιστον δώδεκα Ρώσους, οι οποίοι υπόκεινται σε κυρώσεις από το 2014.

Αναφέρεται και σε δεύτερο λογιστικό όμιλο, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες σε πέραν των εξήντα εταιρειών με έδρα την Κύπρο, οι οποίες ελέγχονταν από Ρώσους ολιγάρχες.

Στην έρευνα υποστηρίζεται, επίσης, ότι Κύπριος Διαμεσολαβητής, εγγεγραμμένος στην Κύπρο, βοήθησε την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Συρίας να αγοράζει εξοπλισμό γεωτρήσεων.

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και σε έρευνα που είχε γίνει το 2019, για το πρώην δικηγορικό γραφείο του τέως προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Διαπιστώνεται ότι, τα έγγραφα τα οποία εξετάστηκαν, δεν περιείχαν στοιχεία που να καταδεικνύουν παράνομες ενέργειες από το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοεμβρίου 2023 - 05:57

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Απάντησε στην Αννίτα το ΑΚΕΛ
21:11
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
21:10
Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος
20:55
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
20:52
Έρχονται αλλαγές στην επιδοματική πολιτική του κράτους
19:08
Υπουργός Παιδείας: Παίζουν τζόγο μέσω κινητού τηλέφωνου οι μαθητές τα διαλείμματα
19:02
Γκουτέρες: «Στο χείλος» του γκρεμού ο Λίβανος
18:57
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Τούρκου Προέδρου και του Παλαιστίνιου Προέδρου εξαπέλυσε ο Νετανιάχου
17:04
Έκκληση προς όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα
17:00
Συνάντηση σήμερα Γκουτέρες - Ερντογάν
17:00
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
17:00
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολλάχ στον νότιο Λίβανο
16:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.