Υπουργείο Εξωτερικών: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επανένωση της Κύπρου

Photo by AFP Amir MAKAR

Το Υπουργείο Εξωτερικών διακηρύσσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ποτέ τα τετελεσμένα της κατοχής και τις όποιες προσπάθειες νομιμοποίησης της διχοτόμησης της Κύπρου.

Σε ανακοίνωση, με αφορμή την επέτειο της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, το Υπουργείο αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να πράττει ό,τι είναι δυνατόν για αντιμετώπιση των προσπαθειών αναβάθμισης της αποσχιστικής οντότητας και των όποιων ενεργειών αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο.

"Παραμένουμε προσηλωμένοι", αναφέρει, "στην επανένωση της Κύπρου και εργαζόμαστε για μια απελευθερωμένη χώρα, απαλλαγμένη από ξένη κατοχή και επιβουλές, με πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των Κυπρίων".

Στο ίδιο μήκος κύματος και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας που εξέδωσε επίσης ανακοίνωση και αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Αναφέρει επίσης ότι σε πλήρη συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα εργάζεται συστηματικά για την δημιουργία των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν στην εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και αμοιβαίως αποδεκτής λύσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ , ΓΤΠ

ΑΚΩ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Νοεμβρίου 2023 - 11:19

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
13:19
Μη παραδοχή στις κατηγορίες απάντησε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας
12:30
Στεφάνου: Ο Γκουτέρες μας θεωρεί εδώ και χρόνια συνυπεύθυνους για το αδιέξοδο
12:02
Συνάντηση Στάρμερ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
12:00
Δεύτερο πρόσωπο αναζητεί η αστυνομία για την υπόθεση MetaMax
11:16
Αφαιρείται το συρματόπλεγμα στην πράσινη γραμμή
11:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 12/07/24
11:06
Σειρήνες θα ηχήσουν σε όλες τις πόλεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις μαύρες επετείους
10:33
Πυροβολισμοί εναντίον εταιρείας FOREX στη Λεμεσό
10:29
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΔΗΣΥ
10:02
Αποσύρεται η τεχνητή προβλήτα των ΗΠΑ στη Γάζα
10:00
Σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ ελαφρά αισθητός στην επαρχία Λεμεσού
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.