Μάκης Κεραυνός: Ανθεκτική η κυπριακή οικονομία

Φωτογραφία Αρχείου ΚΥΠΕ

Ιδιαίτερα ανθεκτική αποδείχθηκε η κυπριακή οικονομία κατά το 2023, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, με ρυθμό ανάπτυξης ο οποίος προβλέπεται στο 2,4%, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Σε ομιλία στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, ο κύριος Κεραυνός είπε ότι τα επίπεδα πληθωρισμού έχουν μειωθεί, ενώ η ανεργία συνεχίζει την πτωτική πορεία της. Πρόσθεσε ότι τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε υγιή βάση, παρουσιάζοντας σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα και ο δείκτης χρέους ως προς το ΑΕΠ, μειώνεται σε σταθερή βάση.

Είπε επίσης ότι η υγιής κατάσταση της οικονομίας επέτρεψε πρόσφατα στην Κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα νέο πακέτο στήριξης, για αντιμετώπιση της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων, επαναλαμβάνοντας ότι η δυνατότητα άσκησης αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής προϋποθέτει τη διασφάλιση σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης, εντός πλαισίων δημοσιονομικής πειθαρχίας και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

ΣΤΣ

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.