Μειώσεις φόρων προανήγγειλε ο Σούνακ

Photo by SUZANNE PLUNKETT / POOL / AFP

Μειώσεις φόρων προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ σε ομιλία του δύο ημέρες πριν από την παρουσίαση του ενδιάμεσου προϋπολογισμού.

Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η λεγόμενη «φθινοπωρινή δήλωση» του Υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, με ανακοινώσεις οικονομικών μέτρων στο μέσο του οικονομικού έτους που στη Βρετανία αρχίζει τον Απρίλιο.

Ο κ. Σούνακ είπε ότι θέλει περικοπές φόρων και ότι εξ αρχής έλεγε πως αυτό θα καθίστατο δυνατό όταν θα υποχωρούσε πληθωρισμός, που πριν από έναν χρόνο είχε φτάσει στο 11,1%.

Τα στοιχεία για τον φετινό Οκτώβριο έδειξαν πως η τιμή του πληθωρισμού έχει υποχωρήσει πλέον στο 4,6%.

«Τώρα μπορούμε να αρχίσουμε την επόμενη φάση και να στρέψουμε την προσοχή μας στις περικοπές φόρων», είπε ο κ. Σούνακ, ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα μεγάλης μερίδας βουλευτών του κόμματός του.

Ο κ. Χαντ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι έρχεται μείωση, μεταξύ άλλων, στο φόρο εισοδήματος. Ο πρωθυπουργός πάντως σημείωσε πως δε θα γίνουν όλες επί μειώσεις μαζί και ότι η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Ο κ. Σούνακ τόνισε επίσης τη σημασία της ενεργειακής ασφαλείας της χώρας. Είπε πως ενώ οι ανάγκες για στροφή σε πράσινη ενέργεια καλύπτονται, η χρήση ορυκτών καυσίμων χρειάζεται να παραμείνει στο μίγμα της παραγωγής ενέργειας στη χώρα.

Πηγή: ΡΙΚ, Θανάσης Γκαβός

ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοεμβρίου 2023 - 14:40

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Την προεδρία των Ευρωπαϊκών Σχολείων αναλαμβάνει για πρώτη φορά η Κύπρος
11:25
Η Ρωσία εξουδετέρωσε 114 ουκρανικά drones στην περιφέρεια Κρασνοντάρ
11:02
Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Θαλασσαιμίας: Εάν εφαρμόζονταν τα πρωτόκολλα πιθανότατα ο ασθενής να ήταν εν ζωή
10:37
Καταγγελία για ασθενή που κατέληξε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου
10:18
Σύνδεσμος Τραπεζών: Ετεροχρονισμένη η απόφαση για μείωση διαφοράς επιτοκίων
09:50
Συμμετοχή Κύπρου σε διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού στο Παρίσι
09:07
Γιώργος Χατζηγεωργίου: Προς όφελος των ασθενών η δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
08:41
Μεγάλος αριθμός τηλεθεατών παρακολουθεί το EURO2024 από το ΡΙΚ
07:14
Τρεις αγώνες διεξάγονται σήμερα για το Euro2024
06:39
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν drones των Χούθι - Απαιτούν να απελευθερωθούν εργαζόμενοι ανθρωπιστικών οργανισμών
06:15
Ο Πούτιν απειλεί τη Νότια Κορέα: Η αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα ήταν μεγάλο λάθος
06:11
Ελληνικό ΥΠΕΞ: Παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ οι απειλές κατά Κύπρου
05:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.