Το ΡΙΚ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης - Ενημέρωση, ποικιλότητα, ποιότητα

Tο ΡΙΚ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης (21η Νοεμβρίου), ανακοινώνοντας ότι στόχος του είναι μέσα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του να προσφέρει συνεχή και έγκυρη ενημέρωση, ποικιλότητα και ποιότητα προγραμμάτων, αμεσότητα επικοινωνίας στους τηλεθεατές, βήμα ώστε να ακούγεται η φωνή των πολιτων, και να προσφέρει στους τηλεθεατές καλύτερες, χαρούμενες, πιο ανθρώπινες στιγμές μέσα από την ψυχαγωγία.

Σε δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, το ΡΙΚ προσθέτει πως έχει, επίσης, στόχο να λειτουργεί εφαρμόζοντας τις αρχές της χρηστής διοίκησης που αναφέρονται στην υποχρέωση των δημόσιων οργάνων, τη διαφάνεια, ενημέρωση, ευκρίνεια, σεβασμό της νομιμότητας και αντικειμενικότητα και αποτελεσματικότητα.

Συμπληρώνει πως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση λειτουργεί και θα πρέπει να λειτουργεί ανθρωποκεντρικά, με στόχο τα προγράμματα και οι εκπομπές της να εξυπηρετούν το κοινό καλό, διασφαλίζοντας συνάμα την πολυφωνία και την πολυπολιτισμικότητα.

Πηγή: ΡΙΚ

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Νοεμβρίου 2023 - 17:51

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
12:50
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Έλλαδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας
11:40
Οι ρωσικές αρχές εξουδετέρωσαν τους 6 τρομοκράτες στο Νταγκεστάν
11:20
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
11:10
Αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο Μακρόν
07:25
ΗΠΑ: Αυξημένος κίνδυνος ευρύτερης σύγκρουσης σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ στο Λίβανο
07:20
Νετανιάχου: Οι σφοδρές μάχες με τη Χαμάς πλησιάζουν προς το τέλος
05:49
Μέκκα: Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του καύσωνα
05:47
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
05:30
23 Ιουνίου
Επαναλειτουργεί τον Ιανουάριο το Δασικό Κολλέγιο στον Πρόδρομο -Τριετής η φοίτηση...
22:30
Αποζημιώσεις ύψους 2,8 εκ. ευρώ σε πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους -Αρχή από τον Φαρμακά
18:59
Χειροπέδες σε 28 αλλοδαπούς -Επιχείρηση Υπηρεσίας Μετανάστευσης
18:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.