Συζήτηση για το θέμα των κυρώσεων διεξάγεται απόψε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συζήτηση για το θέμα των κυρώσεων, μετά και τις αποκαλύψεις για την Κύπρο από την έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Δημοσιογράφων, διεξάγεται απόψε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Ενώπιον της Ευρωβουλής παρουσιάζονται οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κομισιόν επί του θέματος, για την ανάγκη ισχυροποίησης του κανονιστικού πλαισίου έναντι της διαφυγής κυρώσεων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητας στα κράτη - μέλη.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΡΙΚ στο Στρασβούργο, το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε με ισχνή πλειοψηφία τις προτάσεις για τροποποίηση των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι προτάσεις εγκρίθηκαν με διακόσιες - ενενήντα - μία ψήφους υπέρ και διακόσιες - εβδομήντα - τέσσερις εναντίον, ενώ σαράντα - τέσσερις ευρωβουλευτές τήρησαν αποχή.

Με κονδύλια για ενίσχυση της στήριξης των νέων και της έρευνας, αλλά και για πολιτικές απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις, εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ο προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το επόμενο έτος.

Κατόπιν έγκρισής του από την Ολομέλεια, ο προϋπολογισμός υπογράφηκε από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Κοινοβούλιο έλαβε επιπλέον 666,5 εκατομμύρια ευρώ για τις προτεραιότητές του, πέραν αυτών που είχε αρχικά προτείνει η Επιτροπή στο σχέδιο προϋπολογισμού.

Οι ευρωβουλευτές αύξησαν τη χρηματοδότηση για προγράμματα και πολιτικές που είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία και των παγκόσμιων προκλήσεων, καθώς και για τη στήριξη των νέων. Αυξάνεται επίσης η χρηματοδότηση για προγράμματα που συμβάλλουν στην ανάκαμψη μετά την πανδημία, στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού και στην ενίσχυση των προσπαθειών για την πράσινη μετάβαση.

Με την επίτευξη συναίνεσης για τον προϋπολογισμό του 2024, οι ευρωβουλευτές αναμένουν ότι θα υπάρξει συμφωνία για την ενδιάμεση αναθεώρηση του μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της Ένωσης στο Συμβούλιο έως το τέλος του έτους.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Νοεμβρίου 2023 - 21:56

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 26/2/24
16:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.