ΡΙΚ: 2ο Συμπόσιο Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα στην Πράξη

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, η Ακαδημία Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα και το ακαδημαϊκό πρόγραμμα CIED-O4H Georgetown University Certificate, διοργάνωσαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου, το 2ο Συμπόσιο Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα στην Πράξη με θέμα Ακαδημαϊκή Διπλωματία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ανθρωπισμός σε καιρό κρίσης.

Στο Συμπόσιο υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΡΙΚ και της Ακαδημίας Ολυμπισμού για την ανθρωπότητα.Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΡΙΚ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Κέντας και εκ μέρους της Ακαδημίας Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα, ο Δρ. Αλέξης. Λύρας.

ΛΥΡΑΣ ΚΕΝΤΑΣ.jpg

Στόχος του μνημονίου, η υλοποίηση κοινών ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και πολιτισμικών προγραμμάτων.Το συμπόσιο αποτελεί το πρώτο βήμα και το έναυσμα κοινών δράσεων και προγραμμάτων στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Στο Συμπόσιο παραβρέθηκαν, ο Γραμματέας Β’ της Ελληνικής Πρεσβείας, Χαρίλαος Γκαβέτσος, ο πρόεδρος του ΡΙΚ Γιώργος Κέντας, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκουλής, εκπρόσωποι της κυβέρνησης ,πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών και άλλοι αθλητικοί φορείς.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ.jpg

To Συμπόσιο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Ύμνο τον οποίο τραγούδησε ο λυρικός τραγουδιστής Μάρκος Κλεοβούλου.

Την ευθύνη για τον συντονισμό του Συμποσίου είχε η αθλητικογράφος του ΡΙΚ, Άντρη Κασάπη.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2023 - 12:07

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.