ΡΙΚ: 2ο Συμπόσιο Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα στην Πράξη

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, η Ακαδημία Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα και το ακαδημαϊκό πρόγραμμα CIED-O4H Georgetown University Certificate, διοργάνωσαν το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου, το 2ο Συμπόσιο Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα στην Πράξη με θέμα Ακαδημαϊκή Διπλωματία, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Ανθρωπισμός σε καιρό κρίσης.

Στο Συμπόσιο υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΡΙΚ και της Ακαδημίας Ολυμπισμού για την ανθρωπότητα.Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΡΙΚ, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Κέντας και εκ μέρους της Ακαδημίας Ολυμπισμού για την Ανθρωπότητα, ο Δρ. Αλέξης. Λύρας.

ΛΥΡΑΣ ΚΕΝΤΑΣ.jpg

Στόχος του μνημονίου, η υλοποίηση κοινών ακαδημαϊκών, εκπαιδευτικών και πολιτισμικών προγραμμάτων.Το συμπόσιο αποτελεί το πρώτο βήμα και το έναυσμα κοινών δράσεων και προγραμμάτων στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Στο Συμπόσιο παραβρέθηκαν, ο Γραμματέας Β’ της Ελληνικής Πρεσβείας, Χαρίλαος Γκαβέτσος, ο πρόεδρος του ΡΙΚ Γιώργος Κέντας, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσώκος, ο αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Κωστάκης Κουκουλής, εκπρόσωποι της κυβέρνησης ,πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών και άλλοι αθλητικοί φορείς.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ.jpg

To Συμπόσιο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Ύμνο τον οποίο τραγούδησε ο λυρικός τραγουδιστής Μάρκος Κλεοβούλου.

Την ευθύνη για τον συντονισμό του Συμποσίου είχε η αθλητικογράφος του ΡΙΚ, Άντρη Κασάπη.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Νοεμβρίου 2023 - 12:07

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
06:15
Ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων" από το ΡΙΚ ΕΝΑ στις 21:00
06:03
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.