Ακριβότερα θα καταστούν τα προϊόντα που μεταφέρονται με πλοία από του χρόνου

Ακριβότερα τα ναύλα και ακριβότερα θα καταστούν τα προϊόντα που μεταφέρονται με πλοία από του χρόνου, με την κυπριακή και ελληνική ναυτιλία να βρίσκονται ενώπιον νέων προκλήσεων.

Η άνοδος των τιμών θα οφείλεται στο αυξημένο λειτουργικό κόστος που θα αντιμετωπίσουν από τις αρχές του 2024 τα πλοία που καταπλέουν στα ευρωπαϊκά λιμάνια, ενόψει της πλήρους εφαρμογής του αναθεωρημένου συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων ρύπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ναυτιλία.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα πλοία που θα εισέρχονται και θα εξέρχονται από τα λιμάνια της Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πληρώνουν για τη ρύπανσή τους από τον άνθρακα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα πλοία που θα πλέουν σε ευρωπαϊκά λιμάνια αντιμετωπίζουν τον επόμενο χρόνο ένα συνολικό λογαριασμό για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η Ευρώπη  εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, ΑΠΕ

ΚΩΣ/ΚΒ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Νοεμβρίου 2023 - 17:55

Τελευταιες Ειδησεις

07 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024
21:48
Κόμπος: Η Λευκωσία επιδιώκει να βρεθεί λύση μακριά από κάθε ιδέα διχοτόμησης
21:11
Μέτρα αντιμετώπισης του δημογραφικού και στεγαστικού προβλήματος εξήγγειλε ο Μητσοτάκης
20:56
Έτοιμος ο Ζελένσκι να παρουσιάσει σε Μπάιντεν, Χάρις και Τραμπ το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία
20:11
Τις επόμενες ημέρες η λεπτομερής πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
20:08
Η Ελλάδα απαντά στις προκλήσεις μέσω της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
20:06
Ερντογάν: Ζητά συσπείρωση των μουσουλμανικών χωρών
20:04
Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Χαράλαμπος Μυλωνά
19:59
ΗΠΑ: 1ο κρούσμα γρίπης πτηνών χωρίς ο ασθενής να έχει καμία επαφή με ζώο
19:57
Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
17:28
Ανησυχεί η Ουκρανία μετά τις πληροφορίες για μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία
16:31
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 7/9/24
16:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.