Εντός των επόμενων ημερών η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στη Γάζα

"Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο προς τον Παλαιστινιακό λαό", δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, εξήγησε ότι η αποστολή της βοήθειας θα γίνει, είτε με μεγάλο πλοίο το οποίο θα προσεγγίσει κοντινό αιγυπτιακό λιμάνι, είτε με πλοία μικρότερου εκτοπίσματος.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι αύριο αναμένεται στην Κύπρο η πρώτη βοήθεια και ότι θα προστεθεί βοήθεια και από την Κυπριακή Δημοκρατία, για να αναχωρήσει το πρώτο πλοίο.

Ο κύριος Αντωνίου σημείωσε επίσης ότι, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, εμπειρογνώμονες από την Κυπριακή Δημοκρατία θα μεταβούν στην Ντόχα, όπου θα συναντηθούν με αξιωματούχους του Εμιράτου, για να δουν πρακτικά ζητήματα που αφορούν το θέμα της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

"Το σημαντικό", πρόσθεσε, "είναι ότι το Κατάρ, λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων που έχει με τη Χαμάς, είναι πρόθυμο να αναλάβει ρόλο εγγυητή, για την ασφάλεια του περιεχομένου της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα μεταφέρεται στην Γάζα".

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2023 - 11:20

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ
13:54
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Νέα αποτυχημένη δοκιμή πυραύλου από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βρετανίας
11:54
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή κυπριακής εταιρείας για το χαλλούμι (ΒΙΝΤΕΟ)
11:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.