Οξύνεται η αντιπαράθεση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου

Photo by LEON NEAL AFP

Οξύνεται η αντιπαράθεση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την την ακύρωση, από τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, της προγραμματισμένης σημερινής συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ντάνουνιγκ Στριτ.

Εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι "υπάρχουν συνέπειες όταν δίδονται διαβεβαιώσεις και αυτές δεν τηρούνται". Σύμφωνα με το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο, οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να μην χρησιμοποιθεί η συνάντηση για τη δημόσια αναμόχλευση ζητημάτων που έχουν διευθετηθεί εδώ και πολλά χρόνια, αναφερόμενος στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Ελληνική κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμφωνία ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού αρνητική και άνευ προηγουμένου.

Εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι η αδυναμία του Βρετανού Πρωθυπουργού να συναντηθεί με ένα ευρωπαίο σύμμαχο του, με τον οποίο η χώρα έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς, αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι ο Ρίσι Σούνακ δεν είναι σε θέση να προσφέρει τη σοβαρή ηγεσία που χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, σε συνέντευξη στο BBC είχε, μεταξύ άλλων, διερωτηθεί τι θα γινόταν αν έλεγε σε κάποιον να κόψει τη Μόνα Λίζα στη μέση και να εκτίθεται η μισή στο Λούβρο και η μισή στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού σημείωσε ότι η χώρα του πιθανόν να εισερχόταν σε "ολισθηρό κατήφορο" αν αποδεχόταν αιτήματα για επιστροφή αρχαιοτήτων στις χώρες προέλευσης τους.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΧ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Νοεμβρίου 2023 - 17:00

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
22:00
Διάγγελμα στο λαό θα απευθήνει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε απολογισμό του έργου του μετά από ένα χρόνο στην εξουσία
21:15
Υπουργός Εσωτερικών: Ανάγκη να επανεξεταστεί το καθεστώς της Συρίας
20:54
Ερντογάν: Η Άγκυρα θα σφίξει τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες του PKK
19:46
Δικαίωμα στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ
18:21
Νέα επίθεση των Χούθι σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
18:06
Ουκρανός Πρωθυπουργός: Δεν έχουν επηρεαστεί οι παραδόσεις όπλων οι οποίες είναι κρίσιμης σημασίας
17:35
Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα στηρίξει την κυπριακή πρωτοβουλία για τη Λωρίδα της Γάζας
17:02
Πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ
16:56
Υπουργός Οικονομικών: Σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές απέφερε η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα
16:22
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 04/03/24
16:11
Η άγνωστη ιστορία του Κάστρου Λα Κάβα - 3 Φεβρουαρίου 2024
15:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.