Παράνομη και επικίνδυνη χαρακτηρίζει την κατάσταση στη νεκρή ζώνη η κυβέρνηση (Βίντεο)

Photo by Jewel SAMAD / AFP

Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί, την ώρα που καταβάλλει προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού, η άλλη πλευρά να κινείται κατά τρόπο προκλητικό, δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια, δήλωσε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Αντωνίου σχολίαζε τις προκλητικές ενέργειες των κατοχικών δυνάμεων στη νεκρή ζώνη, του Αγίου Δομετίου, όπου εγκατέστησαν τη Δευτέρα ες το απόγευμα σε ακατοίκητο σπίτι περιστρεφόμενη κάμερα και αντένα.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", ο κύριος Αντωνίου είπε ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδέχεται τέτοιου είδους συμπεριφορά, η οποία, εκτός από παράνομη, είναι και επικίνδυνη και το όλο σκηνικό μπορεί να λειτουργήσει εμπρηστικά.

Ο Γιάννης Αντωνίου ανέφερε πως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ζήτησε το ταχύτερο να επιλυθεί το ζήτημα και η πληροφόρηση που έλαβε από τα Ηνωμένα Έθνη, ήταν ότι, εντός είκοσι τεσσάρων ωρών θα υλοποιείτο η δέσμευση.

Ανέφερε ακόμη πως υπάρχει ζήτημα αναποτελεσματικότητας από πλευράς των Ηνωμένων Εθνών,αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίζουμε".

Ερωτηθείς εάν στα μέτρα αντίδρασης είναι ενδεχομένως και το κλείσιμο του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, απάντησε πως υπάρχει σχεδιασμός από την Κυβέρνηση σε ευρύτερη κλίμακα.

Σημείωσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιτείνει την ένταση και δεν είναι επιθυμία της να υπηρετήσει όσους θέλουν για δικούς της λόγους, να λειτουργήσουν εμπρηστικά.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΑΚΩ/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Νοεμβρίου 2023 - 13:26

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 26/2/24
16:40
Δέσμευση Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση φαινομένου "βαπτίσματος" πατατών ως κυπριακών
15:56
Η Τουρκία αξιώνει πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά μόνο για την Παλαιστίνη...
15:56
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
15:50
Υπέβαλε την παραίτηση της στον Αμπάς η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής
15:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.