Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Εφαρμογή μέτρων για αντιμετώπιση των τουρκικών παραβιάσεων

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει, εντός της ημέρας, στην εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε αναφορικά με τις Τουρκικές παραβιάσεις στη νεκρή ζώνη, εάν δεν υπάρξουν εξελίξεις στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη για αποκατάσταση τους στάτους-κβο στην περιοχή Αγίου Δομετίου.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε, ψες, ότι τα Ηνωμένα Έθνη ενημέρωσαν την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες.

Πρόσθεσε ότι, η Εθνική Φρουρά και η Κυπριακή Δημοκρατία κατέληξαν στον τρόπο αντίδρασης. Ανέφερε πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί δεν θα δημοσιοποιηθούν, σημειώνοντας ότι κάποιες από αυτές θα είναι ορατές, κάποιες όχι.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι για νέα τουρκική πρόκληση έχουν ενημερωθεί τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις από τουρκικής πλευράς ότι η νεκρή ζώνη συνδέεται με το εδαφικό και θα τεθεί σε διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι πρόκειται για μια γνωστή τουρκική προσέγγιση που τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και στερείται της οποιασδήποτε σοβαρότητας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2023 - 09:41

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Βασιλιάς Ιορδανίας: Η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα πρέπει να διπλασιαστεί
15:48
Σε ενέργειες προβαίνει η Κυβέρνηση για τις ενέργειες των Τούρκων στο Ριζοκάρπασο (Βίντεο)
14:08
Πεσκόφ: Αναπόφευκτη η σύγκρουση Ρωσίας - ΝΑΤΟ
13:59
Ενιαία Εποπτική Αρχή για τον έλεγχο των εταιρειών παροχής διοικητικών υπηρεσιών (Βίντεο)
13:53
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
13:10
Διάχυση ποσότητας αποβλήτων στο φράγμα της Άχνας
12:47
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι απέτρεψε επίθεση με τοξικό αέριο στη Ζαπορίζια
12:39
Με λευκά μπαλόνια έξω από τη Βουλή νηπιαγωγοί και ιδιοκτήτες ιδιωτικών νηπιαγωγείων (Βίντεο)
12:05
Συνεχίζεται η θανατική ανάκριση για τον Θανάση (Βίντεο)
11:23
Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον ισραηλινής αεροπορικής βάσης
11:15
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
11:13
Απέπλευσε η φρεγάτα "Ύδρα" για την Ερυθρά Θάλασσα
10:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.