Σωρεία παραβάσεων από την Αστυνομία εντοπίζει η Ελεγκτική

Photo by AFP

Σε ειδική έκθεση για την Αστυνομία, η Ελεγκτική Υπηρεσία καταγράφει σωρεία παρατυπιών και παραβάσεων.

Σημειώνει, μεταξύ άλλων, την άρνηση του Αρχηγού Αστυνομίας να παραχωρήσει στην Υπηρεσία, κατάλογο με τις υποθέσεις εξώδικων προστίμων για τα οποία δημιουργήθηκε ποινικός φάκελος και οι οποίες στη συνέχεια αποσύρθηκαν με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, χωρίς να εισπραχθεί οποιοδήποτε ποσό.

Στην έκθεση διαπιστώνεται, ακόμη, ότι σε διάστημα δεκατριών μηνών, καταγράφηκαν από το σύστημα φωτοεπισήμανσης, συνολικά 164 παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας από αστυνομικά οχήματα. Ταυτόχρονα, από σύνολο 455 τροχαίων συγκρούσεων στις οποίες ενεπλάκησαν αστυνομικά οχήματα κατά την περίοδο 2015 - 2022, οι 231 προκλήθηκαν με ευθύνη μελών της Δύναμης.

Ακόμη, η Ελεγκτική Υπηρεσία επισημαίνεται πως κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, χρησιμοποιούνται υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας, για τις μετακινήσεις των παιδιών του προέδρου της Δημοκρατίας.

Σχολιάζοντας τις διαπιστώσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η Αστυνομία αναφέρει πως ο Αρχηγός έχει ήδη διαμηνύσει ότι δεν είναι ορθή η δημοσιοποίηση ευαίσθητων θεμάτων ασφάλειας.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Αστυνομία γράφει ότι λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας κλήθηκαν από τον Αρχηγό σε συνάντηση, για ενημέρωση, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση.

Αναφορικά με την ασφάλεια και την μεταφορά με αστυνομικά οχήματα των παιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Αστυνομία γράφει ότι κάτι τέτοιο επιτρέπεται, στην βάση σχετικής Αστυνομικής Διάταξης.

Σχετικά με τις παραβάσεις που κατέγραψε το Σύστημα Φωτοεπισήμανσης, αναφέρει ότι το 2022, η Τροχαία Αρχηγείου προχώρησε σε σαράντα-μία ποινικές διώξεις, ατόμων τα οποία οδηγούσαν αστυνομικά οχήματα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ/ΔΣΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Νοεμβρίου 2023 - 17:35

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Νικητής ο Τραμπ στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουπλικανικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα
08:23
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα η υπουργός Γεωργίας
05:40
Νέα πλήγματα ΗΠΑ και Βρετανίας εναντίον των Χούθι
05:35
Ανόρθωση - ΑΠΟΕΛ στις 16:00. Αρης - Ομόνοια και Πάφος - ΑΕΚ στις 19:00
05:28
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 25.2.24
05:24
24 Φεβρουαρίου
Στήριξη στην Ουκρανία από τους Τζι-7/ Θα πληρώσει η Μόσχα για την εισβολή στο Κίεβο
22:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ισραήλ με αίτημα εκλογές και απελευθέρωση ομήρων
21:43
Δένδιας: «Απειλή η επιβολή της θέλησης ισχυρών κρατών σε γειτονικά τους κράτη»
21:30
Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ -Πιθανή πρόοδος για εκεχειρία
21:21
Διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σε ευρωπαϊκές πόλεις
20:28
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Ουκρανών και ρωσόφωνων -Φώναξαν "Όχι στον πουτινισμό"
19:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.