Υπουργός Εργασίας: "Ο διάλογος για το 12% συνεχίζεται, επωφελούνται 10.000 συνταξιούχοι"

Φωτογραφία Αρχείου

Ο διάλογος σε ό,τι αφορά την τελική πρόταση για αναλογιστική μείωση για όσους αφυπηρετούν πριν από το 65 έτος συνεχίζεται, δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου, υποδεικνύοντας πως με την πρόταση επωφελούνται περίπου 10.000 συνταξιούχοι.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση της ΣΕΚ, η οποία απορρίπτει την πρόταση του Υπουργείου για το θέμα, ο κ. Παναγιώτου αφού σημείωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας χειρίζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά όλα τα σημαντικά θέματα που είναι ανοικτά, σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και τις δυνατότητες της οικονομίας, είπε ότι η πρόταση βασίστηκε στα ευρύματα μελέτης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ΔΟΕ).

Υπογράμμισε ότι το Υπουργείο είναι ανοικτό σε εισηγήσεις, νοουμένου ότι δεν αυξάνουν το συνολικό κόστος.

Και συνέχισε λέγοντας πως καθώς ο κοινωνικός διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι προγραμματισμένη η σύνοδος του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος τη Δευτέρα, «θεωρούμε αδόκιμες τις δημόσιες ανακοινώσεις για απόρριψη της πρότασης της Κυβέρνησης η οποία, ως γνωστό, κατατέθηκε ως βάση για συζήτηση και όχι για υπερψήφιση ή καταψήφιση».

Σε ό,τι αφορά τη θέση για συζήτηση του θέματος της αναλογιστικής μείωσης στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, ο Υπουργός Εργασίας υπέδειξε ότι ενδεχόμενη μετάθεση της συζήτησης σε βάθος χρόνου, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που θα εξελιχθεί κατά τα επόμενα χρόνια, «θα διατηρήσει την υφιστάμενη κατάσταση χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή για κανέναν συνταξιούχο», κάτι που, όπως είπε, «δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των επηρεαζόμενων συνταξιούχων».

Και συνέχισε σημειώνοντας πως ενδεχόμενη απόρριψη της πρότασης που διαμορφώθηκε από την Κυβέρνηση, σημαίνει ότι περίπου 10.000 συνταξιούχοι που θα επωφελούνταν από την πρόταση θα χάσουν την δυνατότητα άμεσης αύξησης της σύνταξης τους κατά περίπου €800 ευρώ ετησίως για τον καθένα.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Νοεμβρίου 2023 - 15:47

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Απάντησε στην Αννίτα το ΑΚΕΛ
21:11
Τίτλοι ειδήσεων: Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
21:10
Αναγνώριση του ψευδοκράτους από την διεθνή κοινότητα ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος
20:55
Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
20:52
Έρχονται αλλαγές στην επιδοματική πολιτική του κράτους
19:08
Υπουργός Παιδείας: Παίζουν τζόγο μέσω κινητού τηλέφωνου οι μαθητές τα διαλείμματα
19:02
Γκουτέρες: «Στο χείλος» του γκρεμού ο Λίβανος
18:57
Δριμύ κατηγορώ εναντίον του Τούρκου Προέδρου και του Παλαιστίνιου Προέδρου εξαπέλυσε ο Νετανιάχου
17:04
Έκκληση προς όλους τους Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα
17:00
Συνάντηση σήμερα Γκουτέρες - Ερντογάν
17:00
Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
17:00
Το Ισραήλ έπληξε δεκάδες θέσεις της Χεζμπολλάχ στον νότιο Λίβανο
16:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.