Η Κύπρος φιλοξενεί το ετήσιο συνέδριο της UEFA Club Licensing and Financial Sustainability

Η Κύπρος βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, με τη φιλοξενία του ετήσιου Συνεδρίου που διοργανώνει η UEFA με θέμα «Club Licensing and Financial Sustainability» (Αδειοδότηση Συλλόγων και οικονομική βιωσιμότητα).

Το Συνέδριο άρχισε σήμερα το πρωί στη Λεμεσό και θα ολοκληρωθεί αύριο το απόγευμα με τη συμμετοχή και των 55 Ομοσπονδιών μελών της UEFA με πέραν των 150 συνέδρων. Μεταξύ των συνέδρων βρίσκονται εκπρόσωποι της FIFA καθώς και εκπρόσωποι των Συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

Το συνέδριο άρχισε με την προβολή video στο οποίο έγινε ιστορική αναδρομή στο Κυπριακό ποδόσφαιρο με τους σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.

«Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας προς την UEFA για τη διοργάνωση αυτού του πολύ σημαντικού συνεδρίου στην Κύπρο και για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Είμαι σίγουρος πως θα διεξαχθεί ένα χρήσιμο και εποικοδομητικό συνέδριο», ανέφερε ο κ. Κούμας, για να προσθέσει:

«Πάγια πεποίθηση μας είναι πως η πραγματική πρόοδος στο ποδόσφαιρο, δεν έρχεται μόνο με τον αγωνιστικό ανταγωνισμό. Η οικονομική ευημερία και σωστή διακυβέρνηση αποτελούν εξίσου σημαντικούς παράγοντες για την πρόοδο του αθλήματος. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη και την στήριξη που μας παρέχεται από την UEFA, προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την πρόοδο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας».

Ο κ. Κούμας αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου με σημαντικότερη τη διοργάνωση της τελικής φάσης του EURO U17 2024 ενώ αναφέρθηκε και στην πετυχημένη φιλοξενία από τη χώρα μας της συνεδρίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά του, ο Andrea Traverso,  Διευθυντής Οικονομικής Βιωσιμότητας και Έρευνας της UEFA ανέφερε:

«Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που η UEFA καθιέρωσε τον Οικονομικό Έλεγχο και είναι η πρώτη φορά που αυτό το συνέδριο διεξάγεται στην Κύπρο. Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ στην Κύπρο, η Ομοσπονδία της οποίας εδώ και χρόνια υλοποιεί με επιτυχία το πρόγραμμα ελέγχου των Κριτηρίων της UEFA, ενώ είναι με μεγάλη ικανοποίηση  που παρακολουθούμε τα προγράμματα ανάπτυξης ποδοσφαίρου που υλοποιεί, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο».  

O Νίκος Νικολάου, εκ των Αντιπροέδρων της ΚΟΠ,  Διευθυντής του Εθνικού Σχεδίου Κριτηρίων της Ομοσπονδίας και μέλος της Επιτροπής Αδειοδότησης Συλλόγων της UEFA, αποτύπωσε τη σημερινή εικόνα του Κυπριακού ποδοσφαίρου και της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μέσα από μια παρουσίαση στην οποία συμπεριέλαβε όλες τις πτυχές του αθλήματος, οικονομική, οργανωτική, αγωνιστική καθώς και τις υποδομές.

Ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο λειτουργίας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και στην συνεισφορά του ποδοσφαίρου στην οικονομία της χώρας μας ενώ ευχαρίστησε  την UEFA για τη διοργάνωση του Συνεδρίου στην Κύπρο το οποίο συμπίπτει με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τότε που η UEFA καθιέρωσε τον Οικονομικό Έλεγχο Συλλόγων. 

Από Κυπριακής πλευράς, ομιλητές στο συνέδριο θα είναι επίσης ο Πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομόνοιας Δημήτρης Γρηγόρη, o Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης καθώς και εκπρόσωποι των Apollon Ladies που θα μιλήσουν για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο 

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Νοεμβρίου 2023 - 15:40

Τελευταιες Ειδησεις

12 Ιουλίου
Μη παραδοχή στις κατηγορίες απάντησε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας
12:30
Στεφάνου: Ο Γκουτέρες μας θεωρεί εδώ και χρόνια συνυπεύθυνους για το αδιέξοδο
12:02
Συνάντηση Στάρμερ-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
12:00
Δεύτερο πρόσωπο αναζητεί η αστυνομία για την υπόθεση MetaMax
11:16
Αφαιρείται το συρματόπλεγμα στην πράσινη γραμμή
11:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 12/07/24
11:06
Σειρήνες θα ηχήσουν σε όλες τις πόλεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις μαύρες επετείους
10:33
Πυροβολισμοί εναντίον εταιρείας FOREX στη Λεμεσό
10:29
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΔΗΣΥ
10:02
Αποσύρεται η τεχνητή προβλήτα των ΗΠΑ στη Γάζα
10:00
Σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ ελαφρά αισθητός στην επαρχία Λεμεσού
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
08:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.