Πόλεμο τουλάχιστον ενός έτους σχεδιάζει το Ισραήλ

Photo by GIL COHEN-MAGEN

Το Ισραήλ σχεδιάζει έναν πόλεμο κατά της Χαμάς που θα διαρκέσει για έναν χρόνο ή και περισσότερο, με την πιο εντατική φάση των χερσαίων επιχειρήσεων να συνεχίζεται και στις αρχές του 2024, αποκαλύπτουν οι Financial Times επικαλούμενοι «αρκετούς ανθρώπους» με γνώση των προετοιμασιών.

Η στρατηγική φέρεται να προβλέπει άμεση διείσδυση των ισραηλινών δυνάμεων που βρίσκονται εντός της βόρειας Γάζας προς τα νότια της λωρίδας.

Οι στόχοι περιλαμβάνουν τη δολοφονία των τριών κορυφαίων ηγετών της Χαμάς, των Γιαχία Σινουάρ, Μοχάμεντ Ντεΐφ και Μαρουάν Ισσά, καθώς και μία «καθοριστική» στρατιωτική νίκη έναντι των 24 ταγμάτων της οργάνωσης. Επίσης, την καταστροφή του δικτύου των υπόγειων σηράγγων και της «ικανότητας διακυβέρνησης» της Χαμάς στη Γάζα.

«Θα είναι ένας πολύ μακρύς πόλεμος. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε καν κοντά στη μέση της επίτευξης των επιδιώξεών μας», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα άτομο με γνώση των ισραηλινών πολεμικών σχεδίων.

Πηγή: ΡΙΚ, θανάσης Γκαβός

/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Δεκεμβρίου 2023 - 15:42

Τελευταιες Ειδησεις

22 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Νίκος Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι αυτάρκεις
21:01
Ερευνητές εκτιμούν πως η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει τις θέσεις εργασίας
21:00
Μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
20:50
Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Μακεδονίτισσα.
20:46
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
19:45
Υπουργός Υγείας: Θετική η κυβέρνηση στην παράταση της κρατικής στήριξης προς τον ΟΚΥπΥ
18:06
Έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ΡΙΚ
17:56
Προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου
17:08
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 22/2/24
16:19
Τατάρ: Κόκκινη γραμμή η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο
16:15
Δαμιανού: Κατανόηση στις δυσκολίες για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.