Η Μόσχα ζητά την απελεύθερωση ομήρων σε συνομιλίες με Παλαιστινίους

Photo by NATALIA KOLESNIKOVA AFP

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαΐλ Μπογκντάνοφ ζήτησε την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες και σήμερα με τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια σειράς συναντήσεων και τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και ηγετών της Μέσης Ανατολής την περασμένη εβδομάδα.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι συνομιλίες του Μπογκντάνοφ τόνισαν τη στρατιωτική και ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, όπου η Ρωσία «επιβεβαίωσε την επί της αρχής θέση της για την ανάγκη να παύσουν οι εχθροπραξίες και να επιλυθούν επειγόντως όλα τα ανθρωπιστικά προβλήματα που έχουν ανακύψει, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης των ομήρων».

Η ανακοίνωση δεν αποσαφηνίζει εάν η Ρωσία επιδιώκει την απελευθέρωση όλων των ομήρων που απήγαγε η Χαμάς κατά την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ ή μόνο των Ρώσων υπηκόων μεταξύ αυτών.

Ο Μπογκντάνοφ τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης της παλαιστινιακής ενότητας «στο πλαίσιο της PLO (Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης)» και επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Μόσχας για ένα παλαιστινιακό κράτος που θα συνυπάρχει με το Ισραήλ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

/ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκεμβρίου 2023 - 15:31

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.