Πρόεδρος: Ευελπιστούμε στην κάθοδό του απεσταλμένου στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν-Γνωρίζουμε τι επιδιώκουμε

Σημαντική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ανακοίνωση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες θα ανακοινώσει σύντομα τον διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό.

"Ευελπιστούμε στην κάθοδό του στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν", είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Εξέφρασε ετοιμότητα και τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά γνωρίζει πολύ καλά τι επιδιώκει μέσα από το τραπέζι των συνομιλιών και ποιος είναι ο τελικός στόχος.

Ερωτηθείς αν κατά τη συνομιλία που είχε με τον Ερσίν Τατάρ στη δεξίωση ειπώθηκε κάτι για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι συζήτησαν για το Κυπριακό ανάμεσα σε άλλα, αλλά δεν έγινε κάποια διαπραγμάτευση.

Είπε, επίσης, ότι το κοινό έδαφος είναι εκεί και καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Από πλευράς του, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων δήλωσε ότι το κλείδι είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί κοινό έδαφος στις συνομιλίες.

Ο Κόλιν Στιούαρτ αναφέρθηκε σε ευκαιρία ανασκόπησης των επιτευγμάτων του τελευταίου έτους και τόνισε τη σημασία της συναίνεσης από τις δύο πλευρές για διορισμό απεσταλμένης της Μαρίας Άνχελα Κουεγιάρ. Πρόσθεσε ότι αναμένει σύντομα την ανακοίνωση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος, όπως είπε, θεωρεί κομβικής σημασίας τον διορισμό της νεας απεσταλμένης.

Ο κύριος Στιούαρτ επεσήμανε, ωστόσο, ότι ο διορισμός αυτός δεν σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό βήμα κοινά αποδεκτού τρόπου προόδου, το οποίο θα αυξήσει το ενδιαφέρον για το Κυπριακό τους επόμενους μήνες.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου 2023 - 05:27

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 26/2/24
16:40
Δέσμευση Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση φαινομένου "βαπτίσματος" πατατών ως κυπριακών
15:56
Η Τουρκία αξιώνει πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά μόνο για την Παλαιστίνη...
15:56
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
15:50
Υπέβαλε την παραίτηση της στον Αμπάς η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής
15:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.