Πρόεδρος: Ευελπιστούμε στην κάθοδό του απεσταλμένου στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν-Γνωρίζουμε τι επιδιώκουμε

Σημαντική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την ανακοίνωση του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες θα ανακοινώσει σύντομα τον διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό.

"Ευελπιστούμε στην κάθοδό του στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν", είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Εξέφρασε ετοιμότητα και τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά γνωρίζει πολύ καλά τι επιδιώκει μέσα από το τραπέζι των συνομιλιών και ποιος είναι ο τελικός στόχος.

Ερωτηθείς αν κατά τη συνομιλία που είχε με τον Ερσίν Τατάρ στη δεξίωση ειπώθηκε κάτι για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι συζήτησαν για το Κυπριακό ανάμεσα σε άλλα, αλλά δεν έγινε κάποια διαπραγμάτευση.

Είπε, επίσης, ότι το κοινό έδαφος είναι εκεί και καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Από πλευράς του, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων δήλωσε ότι το κλείδι είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί κοινό έδαφος στις συνομιλίες.

Ο Κόλιν Στιούαρτ αναφέρθηκε σε ευκαιρία ανασκόπησης των επιτευγμάτων του τελευταίου έτους και τόνισε τη σημασία της συναίνεσης από τις δύο πλευρές για διορισμό απεσταλμένης της Μαρίας Άνχελα Κουεγιάρ. Πρόσθεσε ότι αναμένει σύντομα την ανακοίνωση από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος, όπως είπε, θεωρεί κομβικής σημασίας τον διορισμό της νεας απεσταλμένης.

Ο κύριος Στιούαρτ επεσήμανε, ωστόσο, ότι ο διορισμός αυτός δεν σηματοδοτεί την έναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά αποτελεί ένα σημαντικό βήμα κοινά αποδεκτού τρόπου προόδου, το οποίο θα αυξήσει το ενδιαφέρον για το Κυπριακό τους επόμενους μήνες.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκεμβρίου 2023 - 05:27

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Ημερίδα με θέμα την Πολυτροπική κινητικότητα πραγματοποιείται στη Λάρνακα
10:24
Συνεχίζεται η άφιξη παράτυπων μεταναστών
08:54
Πρωτοφανές το φαινόμενο μαζικών μετακινήσεων ψηφοφόρων
08:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.