Το φωτογραφικό αρχείο της Κάτιας Χριστοδούλου στο ΡΙΚ

Πιο πλούσιο είναι από σήμερα το φωτογραφικό αρχείο του ΡΙΚ.

Η φωτορεπόρτερ του Κυπριακού Πρακτορείου Εισήδεων, Κάτια Χριστοδούλου παρέδωσε το φωτογραφικό της αρχείο υπό την ονομασία "Δια Χειρός Αττίλα" στον Πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ, Γιώργο Κέντα και τον Γενικό Διευθυντη, Θανάση Τσώκο.

Το εν λόγω φωτογραφικό αρχείο παρουσιάστηκε σε έκθεση αρχικά το 1997 στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα και στη συνέχεια το 2001 στην Κύπρο, ως αποτέλεσμα περιδιάβασης της φωτορεπόρτερ στην Πράσινη Γραμμή, τα 180 εκείνα χιλιόμετρα που χωρίζουν την πατρίδα μας στα δύο.

Έκθεση φωτογραφίας βγαλμένη μέσα από τα προσωπικά της βιώματα από την εισβολή και την κατοχή, όταν στην ηλικία των 10 χρονών έφυγε ως πρόσφυγας από το χωριό της, το Παλαίκυθρο.

Η Κάτια Χριστοδούλου είδε και απαθανάτισε με τον φακό της, πολλές σημαντικές στιγμές στην Κύπρο και στο εξωτερικό λαμβάνοντας μέρος σε ανθρωπιστικές αποστολές.

Με την ολοκλήρωση της παράδοσης του φωτογραφικού αρχείου, ο Γιώργος Κέντας χάρισε στην Κάτια Χριστοδούλου την αφίσα- σύμβολο της εκστρατείας του ΡΙΚ για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής τυπωμένη σε καμβά.

Η Κάτια Χριστοδούλου χάρισε στο ΡΙΚ φωτογραφία της από τη συγκεκριμένη φωτογραφική έκθεση τυπωμένη σε καμβά που απεικονίζει τα χέρια μιας ηλικιωμένης να φτιάχνει ένα εργόχειρο με τη φράση «Εγίναμεν πρόσφυγες 14.08.1974».

Χάρισε επίσης και το φωτογραφικό Λεύκωμα από την έκθεση "Δια Χειρός Αττίλα".

Το Φωτογραφικό Αρχείο του Ψηφιακού Ηρόδοτου www.digital-herodotus.eu συνεχίζει να αναβαθμίζεται με το περιεχόμενο του να είναι εξερευνήσιμο, ανά κατηγορία, χρονολογία, θεματική και δημιουργό.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ/ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Δεκεμβρίου 2023 - 17:38

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε 12 αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
ΔΟΑΕ: Πλησιάζουμε επικίνδυνα σε πυρηνικό δυστύχημα στη Ζαπορίζια
06:18
Τις προοπτικές της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος στο Λονδίνο
06:03
Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κρίση στη Μέση Ανατολή
05:56
Μπάιντεν: Στόχος η αποφυγή της ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή
05:47
Ισραηλινός στρατός: Τα θύματα της επίθεσης της 1ης Απριλίου ήταν τρομοκράτες
05:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.