Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα μελετήσει τρόπους να μετατραπούν κοινότητες σε πράσινες (Βίντεο)

Photo by Giuseppe CACACE / AFP

"Η Κυβέρνηση θα μελετήσει τρόπους για να μετατραπούν σταδιακά κάποιες κοινότητες και χωριά της Κύπρου σε πράσινες κοινότητες και χωριά", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις, στο Ντουμπάι, όπου συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή, τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί κουλτούρα για αντιμετώπιση όλων των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν το 2015 και να υλοποιηθεί η στρατηγική της Κύπρου για το κλίμα.

Χριστοδουλίδης COP28 2352476.jpg

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκαμε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία της Κύπρου, για περιφερειακή συνεννόηση στην υλοποίηση των στόχων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προγραμμάτισε συναντήσεις με τους Προέδρους της Αρμενίας και του Καζακστάν, τον Αντιπρόεδρο της Γκάμπια και τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τη Βιώσιμη Πόλη στο Ντουμπάι επισκέφθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βιώσιμη πόλη 124125.jpg

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε τη Βιώσιμη Πόλη, στο Ντουμπάι, ξεναγήθηκε με ηλεκτρικό όχημα στους χώρους της και έτυχε ενημέρωσης για τους βιώσιμους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η πόλη.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βιώσιμη πόλη 7089876453.jpg

Όπως αναφέρθηκε, κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο του Social Energy and Economic Institute, η πόλη είναι κτισμένη σε έκταση μισού εκατομμυρίου τετραγωνικά μέτρα γης, και αποτελείται από 500 οικιστικές μονάδες, σχολεία, νοσοκομείο, καταστήματα, εστιατόρια, πάρκα, καθώς και θερμοκήπια βιολογικής καλλιέργειας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Δεκεμβρίου 2023 - 14:13

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Ημερίδα με θέμα την Πολυτροπική κινητικότητα πραγματοποιείται στη Λάρνακα
10:24
Συνεχίζεται η άφιξη παράτυπων μεταναστών
08:54
Πρωτοφανές το φαινόμενο μαζικών μετακινήσεων ψηφοφόρων
08:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.