Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα μελετήσει τρόπους να μετατραπούν κοινότητες σε πράσινες (Βίντεο)

Photo by Giuseppe CACACE / AFP

"Η Κυβέρνηση θα μελετήσει τρόπους για να μετατραπούν σταδιακά κάποιες κοινότητες και χωριά της Κύπρου σε πράσινες κοινότητες και χωριά", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις, στο Ντουμπάι, όπου συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή, τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί κουλτούρα για αντιμετώπιση όλων των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν το 2015 και να υλοποιηθεί η στρατηγική της Κύπρου για το κλίμα.

Χριστοδουλίδης COP28 2352476.jpg

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκαμε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία της Κύπρου, για περιφερειακή συνεννόηση στην υλοποίηση των στόχων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προγραμμάτισε συναντήσεις με τους Προέδρους της Αρμενίας και του Καζακστάν, τον Αντιπρόεδρο της Γκάμπια και τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τη Βιώσιμη Πόλη στο Ντουμπάι επισκέφθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βιώσιμη πόλη 124125.jpg

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε τη Βιώσιμη Πόλη, στο Ντουμπάι, ξεναγήθηκε με ηλεκτρικό όχημα στους χώρους της και έτυχε ενημέρωσης για τους βιώσιμους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η πόλη.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης βιώσιμη πόλη 7089876453.jpg

Όπως αναφέρθηκε, κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο του Social Energy and Economic Institute, η πόλη είναι κτισμένη σε έκταση μισού εκατομμυρίου τετραγωνικά μέτρα γης, και αποτελείται από 500 οικιστικές μονάδες, σχολεία, νοσοκομείο, καταστήματα, εστιατόρια, πάρκα, καθώς και θερμοκήπια βιολογικής καλλιέργειας.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΜΡΝ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Δεκεμβρίου 2023 - 14:13

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Στήριξη στην Ουκρανία από τους Τζι-7/ Θα πληρώσει η Μόσχα για την εισβολή στο Κίεβο
22:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ισραήλ με αίτημα εκλογές και απελευθέρωση ομήρων
21:43
Δένδιας: «Απειλή η επιβολή της θέλησης ισχυρών κρατών σε γειτονικά τους κράτη»
21:30
Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ -Πιθανή πρόοδος για εκεχειρία
21:21
Διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σε ευρωπαϊκές πόλεις
20:28
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Ουκρανών και ρωσόφωνων -Φώναξαν "Όχι στον πουτινισμό"
19:07
Πρ. Κομισιόν: Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί
18:35
Σταθερή αλληλεγγύη στην Ουκρανία εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία
18:14
Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα "Ανακαινίζω -ενοικιάζω" -Δηλώσεις ΥΠΕΣ στο ΡΙΚ
17:52
Κωνσταντίνος Κόμπος: «Η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί σύνθημα, αλλά υπαρξιακό ζήτημα»
17:28
Τατάρ: «Μη θετικές ενδείξεις από τις επαφές της Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο»
17:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.