Στο κενό οι προσπάθειες για νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-To Ισραήλ συνεχίζει το σφυροκόπημα

Photo by SAID KHATIB / AFP

Στο κενό έπεσαν οι προσπάθειες για νέα κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αφού σε ναυάγιο κατέληξαν οι πολύωρες, σημερινές, διαβουλεύσεις στη Ντόχα, μεταξύ αξιωματούχων της Μοσσάντ και μεσολαβητών του Κατάρ.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ, κατόπιν αδιεξόδου.

Το πρωθυπουργικό γραφείο, γνωστοποίησε ότι μετά το διαπραγματευτικό ναυάγιο και ύστερα από εντολή του Βενιαμίν Νετανιάχου, ο επικεφαλής της Μοσσάντ ζήτησε από τη ομάδα του να επιστρέψει στο Ισραήλ.

Το Τελ Αβίβ, εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά της Χαμάς, κατηγορώντας την για αθέτηση της συμφωνίας, η οποία αφορούσε την απελευθέρωση όλων των γυναικών και παιδιών, τα οποία περιλαμβάνονταν στον κατάλογο που δόθηκε στην ισλαμιστική οργάνωση.

Πάντως, παρά το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις διαβουλεύσεις για νέα εκεχειρία, σύμβουλος του πρωθυπουργού Νετανιάχου, δήλωσε πως το Ισραήλ θα διευκολύνει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, εν μέσω συγκρούσεων.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι οι παράμετροι μιας πιθανής νέας συμφωνίας, θα είναι διαφορετικές από τις προηγούμενες, καθότι η απελευθέρωση ομήρων δεν θα αφορά γυναικόπαιδα.

Στο πεδίο της μάχης, οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται για δεύτερο εικοσι - τετραωρο στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη λήξη της εκεχειρίας.

Το υπουργείο Υγείας στην Γάζα ανακοίνωσε το θάνατο σχεδόν διακοσίων ανθρώπων.

Το Reuters μεταδίδει ότι βομβαρδίστηκε η Χαν Γιούνις και η Ράφα στη νότια Γάζα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν, μεταξύ άλλων, τρία τεμένη.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως στην περιοχή βρίσκονταν ηγετικά στελέχη της Χαμάς, ότι έπληξε τετρακόσιους στρατιωτικούς στόχους και πως σκοτώθηκε αριθμός μαχητών της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Από πλευράς της, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε εναντίον χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ, στην περιοχή "Αλ Ταουάμ", στο βορειοδυτικό τμήμα της Γάζας, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αριθμό στρατιωτών.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης - η επίλεκτη ομάδα των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων - ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ σκότωσε δύο μέλη του, τα οποία εκτελούσαν συμβουλευτική αποστολή στη Συρία.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, που αναφέρονται θύματα από πλευράς Ιράν.

Νωρίτερα, η Συρία ανακοίνωσε ότι η αντιαεροπορική της άμυνα, απώθησε ισραηλινή επίθεση με ρουκέτες εναντίον στόχων κοντά στη Δαμασκό.

Η ένταση επέστρεψε και στα βόρεια σύνορα το Ισραήλ με το Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση αντιαρματικών πυραύλων εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, την ώρα που η αεροπορία του Ισραήλ έπληττε θέσεις της σιιτικής οργάνωσης.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΝΠ/ΠΑΣ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Δεκεμβρίου 2023 - 17:39

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.