Πρόεδρος: Τη Δευτέρα η απάντησή της ελληνοκυπριακής πλευράς για τον απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα

Τη Δευτέρα, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα απαντήσει στην πρόταση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά το άτομο το οποίο προορίζει για απεσταλμένο του στο Κυπριακό, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πρόθεση του Αντόνιο Γκουτέρες, είναι ο διορισμός γυναίκας, από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας αναμένει, πλέον, τις απαντήσεις των δύο πλευρών.

Ερωτηθείς για τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της συνόδου για το Κλίμα, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι έγινε συζήτηση αναφορικά με την ανάγκη δημιουργίας εξελίξεων, οι οποίες θα βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού.

Πρόσθεσε, ότι ανέφερε στον Τούρκο πρόεδρο πως αυτή η προσέγγιση θα βοηθήσει να ενισχυθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις και να δημιουργηθούν συνθήκες, οι οποίες θα είναι προς όφελος όλων των κρατών της περιοχής.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης μιλούσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Γιού Ες Ες Μάουντ Γουίντι", το οποίο ναυλοχεί στο λιμάνι της Λάρνακας.

Αναφερόμενος στην παρουσία του αμερικανικού σκάφους στην περιοχή, είπε ότι αποδεικνύει πως οι σχέσεις Κύπρου-Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται ψηλότερα από ποτέ προηγουμένως.

Πρόεδρος Λιμανι.jpg

"Υπάρχει η πολιτική βούληση και από τις δύο κυβερνήσεις, οι σχέσεις αυτές να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο" δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από πλευράς της, η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζούλι Φίσερ, εξήρε τη σημαντική συνεργασία των δύο χωρών, στην προσπάθεια προαγωγής της σταθερότητας και την ασφάλειας στην περιοχή.

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Δεκεμβρίου 2023 - 18:17

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Νίκος Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι αυτάρκεις
21:01
Ερευνητές εκτιμούν πως η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει τις θέσεις εργασίας
21:00
Μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
20:50
Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Μακεδονίτισσα.
20:46
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
19:45
Υπουργός Υγείας: Θετική η κυβέρνηση στην παράταση της κρατικής στήριξης προς τον ΟΚΥπΥ
18:06
Έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ΡΙΚ
17:56
Προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου
17:08
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 22/2/24
16:19
Τατάρ: Κόκκινη γραμμή η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο
16:15
Δαμιανού: Κατανόηση στις δυσκολίες για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.