Υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Υφυπουργείου της η Βασιλική Κασσιανίδου

Φωτογραφία Αρχείου / PIO

Η Βασιλική Κασσιανίδου υπεραμύνεται των χειρισμών του Υφυπουργείου Πολιτισμού, σε ό,τι αφορά το σχέδιο χορηγιών "Θυμέλη 2024", για τις θεατρικές παραγωγές.

Μιλώντας στο Τρίτο, η Υφυπουργός Πολιτισμού εξήγησε πως το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί μέσω του σχεδίου, αυξήθηκε σημαντικά, συγκριτικά με πέρσι. Ωστόσο, πρόσθεσε, το κονδύλι πλέον διατίθεται με αξιοκρατικά κριτήρια, σε περισσότερους φορείς.

Η κυρία Κασσιανίδου ανέφερε ότι παλαιότερα, τα έξι μεγάλα θέατρα λάμβαναν από εκατόν-εξήντα χιλιάδες ευρώ χωρίς να καταθέτουν σχεδιασμό για τις παραγωγές τους και χωρίς αξιολόγηση.

"Πλέον", σημείωσε, "πενταμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων εξετάζει και βαθμολογεί τις αιτήσεις και ως εκ τούτου τα κονδύλια διατίθενται αξιοκρατικά".

Ανέφερε ότι στόχος του Υφυπουργείου είναι να στηρίξει τους φορείς του πολιτισμού και πρόσθεσε πως αυτή την στιγμή, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί 18 φορείς και συνολικά 30 παραστάσεις.

Η Βασιλική Κασσιανίδου ανακοίνωσε, παράλληλα, πως για το δεύτερο εξάμηνο του έτους - οπότε και θα διατεθεί το δεύτερο μισό της χορηγίας - το Υφυπουργείο θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση, καθότι πτυχές του προγράμματος χρήζουν βελτίωσης.

ΔΚ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκεμβρίου 2023 - 12:51

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 21 Απριλίου 2024
21:58
Ανησυχία εκφράζει η πλατφόρμα Τik Tok μετά το τελεσίγραφο της αμερικανικής βουλής
21:42
Η Δανή πρωθυπουργός δημοσιοποίησε προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα στα social media της
21:34
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία απο τη Βουλή των ΗΠΑ
20:37
Ισραήλ: Η αδελφή του Χανίγια διώκεται για υποκίνηση τρομοκρατίας
20:15
Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, θα πραγματοποιηθεί πολυμερής συνάντηση για το μεταναστευτικό στη Μαγιόρκα της Ισπανίας
19:48
Την επανεξέταση της αμερικανικής απόφασης για επιβολή κυρώσεων εις βάρος ισραηλινού τάγματος, ζητά το Ισραήλ
18:34
Διαμαρτυρία Ισραήλ στις χώρες υπέρ πλήρους ένταξης της Παλαιστίνης στα ΗΕ
17:38
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τις επερχόμενες εκλογές
17:26
Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας, λέει η Επιτροπή Ανάπτυξης
17:02
Πρόεδρος: Στέλνουμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία, αναφορικά με την εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων
16:55
Βελτιωμένη η κατάσταση στο μέτωπο φωτιάς στη Λεμεσό, λέει η Πυροσβεστική
16:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.