Δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος

Χωρίς λευκό καπνό έληξε η συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, για τα θέματα της αναλογιστικής προσαρμογής για πρόωρη αφυπηρέτηση και την ανανέωση του διατάγματος για τον εθνικό κατώτατο μισθό.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου ανέφερε ότι δόθηκαν τεχνικές διευκρινίσεις σχετικά με την προταση της κυβέρνησης για αναλογιστική προσαρμογή και κατάργηση του 12% για πρόωρη αφυπηρέτηση. Ενώ, επεσήμανε, η συζήτηση θα συνεχιστεί με χρονικό ορίζοντα το τέλος Ιανουαρίου.

Όσο αφορά την ανανέωση του διατάγματος για τον κατώτατο μισθό, ο κύριος Παναγιώτου ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων συνεχιζεται και στόχος της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση συναινετικού πλαισίου στη βάση των αναγκών της κοινωνίας και τις οικονομικές δυνατότητες του κρατους.

Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκε, επίσης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίο περιλαμβάνει την δυνατότητα γονικής άδειας και παροχών λόγω ασθενείας για τους αυτοτελώς εργαζόμενους, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις παροχών.  

ΚΒ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2023 - 17:15

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
13:10
Διάχυση ποσότητας αποβλήτων στο φράγμα της Άχνας
12:47
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι απέτρεψε επίθεση με τοξικό αέριο στη Ζαπορίζια
12:39
Με λευκά μπαλόνια έξω από τη Βουλή νηπιαγωγοί και ιδιοκτήτες ιδιωτικών νηπιαγωγείων
12:05
Συνεχίζεται η θανατική ανάκριση για τον Θανάση
11:23
Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ομοβροντία ρουκετών εναντίον ισραηλινής αεροπορικής βάσης
11:15
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
11:13
Απέπλευσε η φρεγάτα "Ύδρα" για την Ερυθρά Θάλασσα
10:57
Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Ιταλού Προέδρου στην Κύπρο
10:24
Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών επισφράγισαν τη στήριξη στην Ουκρανία
10:01
Νέο προσχέδιο Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
09:11
Γάζα: Ελπίδες για εκεχειρία μετά τη δήλωση Μπάιντεν
09:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.