Δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος

Χωρίς λευκό καπνό έληξε η συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, για τα θέματα της αναλογιστικής προσαρμογής για πρόωρη αφυπηρέτηση και την ανανέωση του διατάγματος για τον εθνικό κατώτατο μισθό.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου ανέφερε ότι δόθηκαν τεχνικές διευκρινίσεις σχετικά με την προταση της κυβέρνησης για αναλογιστική προσαρμογή και κατάργηση του 12% για πρόωρη αφυπηρέτηση. Ενώ, επεσήμανε, η συζήτηση θα συνεχιστεί με χρονικό ορίζοντα το τέλος Ιανουαρίου.

Όσο αφορά την ανανέωση του διατάγματος για τον κατώτατο μισθό, ο κύριος Παναγιώτου ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων συνεχιζεται και στόχος της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση συναινετικού πλαισίου στη βάση των αναγκών της κοινωνίας και τις οικονομικές δυνατότητες του κρατους.

Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκε, επίσης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίο περιλαμβάνει την δυνατότητα γονικής άδειας και παροχών λόγω ασθενείας για τους αυτοτελώς εργαζόμενους, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις παροχών.  

ΚΒ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2023 - 17:15

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Φεβρουαρίου
Στήριξη στην Ουκρανία από τους Τζι-7/ Θα πληρώσει η Μόσχα για την εισβολή στο Κίεβο
22:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Ογκώδεις διαδηλώσεις στο Ισραήλ με αίτημα εκλογές και απελευθέρωση ομήρων
21:43
Δένδιας: «Απειλή η επιβολή της θέλησης ισχυρών κρατών σε γειτονικά τους κράτη»
21:30
Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ -Πιθανή πρόοδος για εκεχειρία
21:21
Διαδηλώσεις κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, σε ευρωπαϊκές πόλεις
20:28
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Ουκρανών και ρωσόφωνων -Φώναξαν "Όχι στον πουτινισμό"
19:07
Πρ. Κομισιόν: Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί
18:35
Σταθερή αλληλεγγύη στην Ουκρανία εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία
18:14
Εντός Μαρτίου η πλατφόρμα "Ανακαινίζω -ενοικιάζω" -Δηλώσεις ΥΠΕΣ στο ΡΙΚ
17:52
Κωνσταντίνος Κόμπος: «Η λύση του Κυπριακού δεν αποτελεί σύνθημα, αλλά υπαρξιακό ζήτημα»
17:28
Τατάρ: «Μη θετικές ενδείξεις από τις επαφές της Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο»
17:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.