Δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος

Χωρίς λευκό καπνό έληξε η συνεδρία του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος, για τα θέματα της αναλογιστικής προσαρμογής για πρόωρη αφυπηρέτηση και την ανανέωση του διατάγματος για τον εθνικό κατώτατο μισθό.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Παναγιώτου ανέφερε ότι δόθηκαν τεχνικές διευκρινίσεις σχετικά με την προταση της κυβέρνησης για αναλογιστική προσαρμογή και κατάργηση του 12% για πρόωρη αφυπηρέτηση. Ενώ, επεσήμανε, η συζήτηση θα συνεχιστεί με χρονικό ορίζοντα το τέλος Ιανουαρίου.

Όσο αφορά την ανανέωση του διατάγματος για τον κατώτατο μισθό, ο κύριος Παναγιώτου ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων συνεχιζεται και στόχος της κυβέρνησης είναι η διαμόρφωση συναινετικού πλαισίου στη βάση των αναγκών της κοινωνίας και τις οικονομικές δυνατότητες του κρατους.

Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκε, επίσης, το νομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίο περιλαμβάνει την δυνατότητα γονικής άδειας και παροχών λόγω ασθενείας για τους αυτοτελώς εργαζόμενους, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις παροχών.  

ΚΒ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Δεκεμβρίου 2023 - 17:15

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
«Ανοιχτό» για προσαρμογή στην συζήτηση των ηγετών απόψε η Τουρκία
15:14
Αποφυγή έκθεσης στην σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι
13:54
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των μέτρων για το μεταναστευτικό
13:49
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
13:00
Συναντώνται σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:47
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 17/4/24
12:42
Στο Ισραήλ ο Κάμερον για συνάντηση με Νετανιάχου
11:49
Ελεγκτική Υπηρεσία: H Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα των πολλαπλών συντάξεων
11:32
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το Ισραήλ εάν δεχθεί νέα επίθεση από το Ιράν
11:15
Υποχώρηση πληθωρισμού στο 3,2% στο Ηνωμένο Βασίλειο
11:08
Ημερίδα με θέμα την Πολυτροπική κινητικότητα πραγματοποιείται στη Λάρνακα
10:24
Συνεχίζεται η άφιξη παράτυπων μεταναστών
08:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.