Θα εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια οι συντεχνίες

Φωτογραφία: KYΠΕ

Επιπρόσθετο χρόνο στον διάλογο δίνουν οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ, ΟΗΟ/ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ/ΠΕΟ, μετά τις νέες πολύωρες διαβουλεύσεις που είχαν στο ψηλότερο θεσμικό επίπεδο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ΡΙΚ, στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο θέμα της ανέλιξης όλων των χαμηλόμισθων υπαλλήλων στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πρόβλημα παραμένει η μη προσμέτρηση του συνόλου της υπηρεσίας των υπαλλήλων που υπάγονται στην κλίμακα Α1-2-5, στα 18 χρόνια που απαιτούνται για την επιτάχυνση της ανέλιξης τους. Η κυβερνητική πλευρά θεωρεί ότι αποδοχή και αυτού του όρου θα σημαινέ επιπρόσθετο κόστος και θα δημιουργούσε προηγούμενο για παρόμοια αιτήματα από υπαλλήλους άλλων βαθμίδων.

Οι τρεις συντεχνίες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στη λήψη μέτρων και να εξαντλήσουν όλα τα χρονικά περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας, με καταλυτικό σημείο την έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού από την Βουλή μεταξύ 18ης και 20ης Δεκεμβρίου.

ΠΑΧ/ΑΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Δεκεμβρίου 2023 - 21:47

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 26/2/24
16:40
Δέσμευση Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση φαινομένου "βαπτίσματος" πατατών ως κυπριακών
15:56
Η Τουρκία αξιώνει πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά μόνο για την Παλαιστίνη...
15:56
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
15:50
Υπέβαλε την παραίτηση της στον Αμπάς η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής
15:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.