Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Δεν υπάρχει κρίση στις σχέσεις με την Ελεγκτική Υπηρεσία, αλλά...

Φωτογραφία αρχείου

Η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι υπάρχει κρίση στις σχέσεις με την Ελεγκτική Υπηρεσία, ωστόσο προκαλεί έκπληξη η έκθεση για τις απολαβές και τα ωφελήματα που λάμβανε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης την περίοδο, κατά την οποία εκτελούσε καθήκοντα κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Αυτό δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, υποδεικνύοντας ότι ο τότε διορισμός του προέδρου Χριστοδουλίδη ήταν καθόλα νόμιμος.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι η απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου είχε αποσταλεί στη Βουλή που αποδέσμευσε κονδύλια και τότε, πρόσθεσε, δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή ένσταση από τον γενικό Ελεγκτή.

Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει και η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας το 2021, που αφορά αντίστοιχη περίπτωση.

Ο κύριος Λετυμπιώτης τόνισε ότι η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα τις διακριτές εξουσίες και επισήμανε πως αυτό θα πρέπει να γίνεται από όλους τους ανεξάρτητους αξιωματούχους.

Είπε επίσης ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία ετοίμασε την έκθεση, χωρίς τη νομική συμβουλή από το γενικό Εισαγγελέα.

Υπογράμμισε ότι δεν απαγορεύεται να διεξαχθεί έρευνα, αλλά προκύπτει ερώτημα για την χρονική συγκυρία που επέλεξε η Ελεγκτική Υπηρεσία να δημοσιοποιήσει το θέμα.

Ο κύριος Λετυμπιώτης υπέδειξε πως ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα απευθυνθεί στη νομική υπηρεσία, αφού η Ελεγκτική Υπηρεσία εξάγει νομικά συμπεράσματα, ενώ αρμόδιος για αυτό θα έπρεπε να είναι ο γενικός Εισαγγελέας.

Σχολιάζοντας την αναφορά του γενικού Ελεγκτή ότι συνιστά παρεμπόδιση του έργου της υπηρεσίας, η μετακίνηση προσωπικού της πρώην ελεγκτικής του Συνεργατισμού που εργάζεται στην υπηρεσία του από το 2014, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι τουλάχιστον ατυχής.

Ανέφερε επίσης ότι δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη περίπτωση, υποδεικνύοντας ωστόσο πως δεν νοείται να σταματούν οι όποιες μετακινήσεις προσωπικού, επειδή ενδέχεται να εκληφθούν από κάποιους ως παρεμπόδιση έργου.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΓ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023 - 08:17

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 26/2/24
16:40
Δέσμευση Ελληνικής Κυβέρνησης για αντιμετώπιση φαινομένου "βαπτίσματος" πατατών ως κυπριακών
15:56
Η Τουρκία αξιώνει πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά μόνο για την Παλαιστίνη...
15:56
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
15:50
Υπέβαλε την παραίτηση της στον Αμπάς η κυβέρνηση της Παλαιστινιακής Αρχής
15:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.