Μέτρα ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας ηλικιωμένων, συζήτησαν πολιτεία και φορείς

Μέτρα προώθησης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα θέματα υγείας των ηλικιωμένων πολιτών απασχόλησαν συζήτηση με θέμα υγεία και ασφάλεια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πολιτικού Συνεδρίου για Ενεργό, Υγιή και Αξιοπρεπή Γήρανση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μέριμνα όλων μας είναι η προαγωγή της υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων είναι και οι ηλικιωμένοι», ανέφερε στην ομιλία που εκφώνησε εκ μέρους της Υπουργού Υγείας Πόπης Κανάρη εκπρόσωπος του υπουργείου.

Πρόσθεσε ότι βελτιώσεις γίνονται συνεχώς, όπως η πρόσφατη λειτουργία νέων τμημάτων επειγόντων περιστατικών εντός του ΓεΣΥ, η ένταξη των ποδολόγων στο σύστημα υγείας και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας εφημερίας των προσωπικών ιατρών κατά τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει ήδη αρχίσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της γρίπης και του κορωνοϊού, ενώ στο πλαίσιο του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος γίνονται και άλλοι εμβολιασμοί για άτομα 60 ετών και άνω.

Στις δράσεις του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΥΠΥ, εντάσσεται η υπηρεσία της κατοίκον νοσηλείας σε κλινήρη και περιορισμένης κινητικότητας άτομα και η παροχή φροντίδας σε άτομα με αναπηρία.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023 - 18:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
22:00
Νίκος Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι αυτάρκεις
21:01
Ερευνητές εκτιμούν πως η ηλεκτροκίνηση θα μειώσει τις θέσεις εργασίας
21:00
Μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής
20:50
Σε διαρροή υγραερίου οφείλεται η ισχυρή έκρηξη στη Μακεδονίτισσα.
20:46
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναπτύσσεται με ταχύτερους ρυθμούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
19:45
Υπουργός Υγείας: Θετική η κυβέρνηση στην παράταση της κρατικής στήριξης προς τον ΟΚΥπΥ
18:06
Έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας για ΡΙΚ
17:56
Προβλήματα στη λειτουργία των αεροδρομίων της Ελλάδας στις 28 Φεβρουαρίου
17:08
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 22/2/24
16:19
Τατάρ: Κόκκινη γραμμή η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο
16:15
Δαμιανού: Κατανόηση στις δυσκολίες για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης
15:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.