Μέτρα ευαισθητοποίησης για θέματα υγείας ηλικιωμένων, συζήτησαν πολιτεία και φορείς

Μέτρα προώθησης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα θέματα υγείας των ηλικιωμένων πολιτών απασχόλησαν συζήτηση με θέμα υγεία και ασφάλεια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πολιτικού Συνεδρίου για Ενεργό, Υγιή και Αξιοπρεπή Γήρανση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μέριμνα όλων μας είναι η προαγωγή της υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, μεταξύ των οποίων είναι και οι ηλικιωμένοι», ανέφερε στην ομιλία που εκφώνησε εκ μέρους της Υπουργού Υγείας Πόπης Κανάρη εκπρόσωπος του υπουργείου.

Πρόσθεσε ότι βελτιώσεις γίνονται συνεχώς, όπως η πρόσφατη λειτουργία νέων τμημάτων επειγόντων περιστατικών εντός του ΓεΣΥ, η ένταξη των ποδολόγων στο σύστημα υγείας και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας εφημερίας των προσωπικών ιατρών κατά τα Σαββατοκύριακα και τις δημόσιες αργίες.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει ήδη αρχίσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της γρίπης και του κορωνοϊού, ενώ στο πλαίσιο του εθνικού εμβολιαστικού προγράμματος γίνονται και άλλοι εμβολιασμοί για άτομα 60 ετών και άνω.

Στις δράσεις του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τον ΟΚΥΠΥ, εντάσσεται η υπηρεσία της κατοίκον νοσηλείας σε κλινήρη και περιορισμένης κινητικότητας άτομα και η παροχή φροντίδας σε άτομα με αναπηρία.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023 - 18:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Φεβρουαρίου
Στο Παρίσι αντιπροσωπεία της Μοσάντ για διαπραγμάτευση εκεχειρίας
18:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
18:00
Επιστολή Ρώσων ιερέων προς τις ρωσικές αρχές για να παραδοθεί η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι
17:33
Απάντηση Ρωσίας στις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
17:00
Πρόταση για τερματισμό της Τουρκίας ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
16:47
Διμερής συμφωνία ασφαλείας Δανίας - Ουκρανίας
16:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 23/2/24
16:28
Υπουργός Εσωτερικών: Οι τροποποιήσεις στα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βελτιώσουν τεχνικά ζητήματα
15:50
Υπουργός Δικαιοσύνης: Σημαντική αποσυμφόρηση των φυλακών με το νέο κτήριο το 2026
15:31
Αυξήθηκε ο δείκτης εγκληματικότητας στην Κύπρο. Στην πρώτη θέση τα αδικήματα κατά περιουσίας
14:56
Κατατίθεται σήμερα στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια
14:30
Σχέδιο για «την επόμενη μέρα» στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, παρουσίασε ο Bενιαμίν Νετανιάχου
13:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.