Τα υπερβολικά ελλείμματα πρέπει να μειωθούν, όχι να δικαιολογηθούν λέει ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών

Τα υπερβολικά ελλείμματα πρέπει να μειωθούν και όχι να δικαιολογηθούν, τόνισε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ, καθώς οι συνομιλίες με τους ομολόγους του στην ΕΕ απέτυχαν να φέρουν μια σημαντική ανακάλυψη για τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων του μπλοκ.

«Τα υπερβολικά ελλείμματα πρέπει να μειωθούν, όχι να δικαιολογηθούν», είπε ο κ. Λίντνερ, εκφράζοντας ανησυχίες για το διορθωτικό σκέλος των δημοσιονομικών κανόνων, γνωστό ως Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ πλησίασαν σε συμφωνία για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ νωρίς την Παρασκευή, μετά από οκτώ συνεχόμενες ώρες συνομιλιών, αλλά θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο και ενδεχομένως άλλη μια συνάντηση για να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωσαν δύο αξιωματούχοι που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.

Ο κ. Λίντνερ είπε ακόμη ότι Γερμανία και Γαλλία βρίσκονται πλέον στο 92% για επίτευξη συμφωνίας σε σχέση με τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ, από το 90% που ανέφεραν χθες οι Υπουργοί των δύο χωρών. Αναφέρθηκε επίσης σε «μια πολύ θετική ατμόσφαιρα» στις συνομιλίες.

Ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ αύξησε την Παρασκευή το ποσοστό συμφωνίας στο 95%.

«Σε αντίθεση με λίγους μήνες πριν, είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι χρειαζόμαστε σαφείς γραμμές ασφαλείας για τα ελλείμματα και για τη μείωση του χρέους», είπε από την πλευρά του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί η τεχνική δουλειά.

Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ είναι ακόμη δυνατή, πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον κ. Λίντνερ.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023 - 14:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαρτίου
Εναέριες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από τον αμερικανικό στρατό
22:20
Ο Ερντογάν εμμένει στη λύση δύο κρατών και στην κυριαρχική ισότητα
22:17
Συγκλονισμό εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών για τον θάνατο αμάχων στη Γάζα
22:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024
22:00
Νεκροί επτά όμηροι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά
20:30
Ολοκληρωτική καταστροφή οικίας από φωτιά στη Λεμεσό -Διέμεναν αλλοδαποί
20:18
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: 1.220 αιτήσεις για το σχέδιο "Φωτοβολταϊκά για όλους"
20:13
Γαλλία: Πρόστιμο σε δύο εταιρείες για κακοποίηση ζώων
20:08
Πομπηία: Ανακαλύφθηκε εντυπωσιακή τοιχογραφία του Φρίξου και της Έλλης
19:49
Αισιόδοξος για εκεχειρία στη Γάζα, εμφανίστηκε ο Σάμεχ Σούκρι
18:46
60 χρόνια ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο -Ευγνωμοσύνη εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Κόμπος
17:51
Εκδήλωση μνήμης προς τιμή του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου
17:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.