Τη σημαντικότητα των φυσιοθεραπευτών επεσήμανε η Υπουργός Υγείας

Φωτογραφία Αρχείου

Τη σημαντικότητα του ρόλου του φυσιοθεραπευτή τόσο στα πλαίσια αποκατάστασης και αποθεραπείας, όσο και στα πλαίσια της πρόληψης, επεσήμανε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη σε χαιρετισμό της εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 8ο Συνέδριο Φυσιοθεραπείας του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.

Η Υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο ρόλος των φυσιοθεραπευτών στην αποκατάσταση των ασθενών είναι κρίσιμος, διότι προωθούν την κινητικότητα και συμβάλλουν στη γενική ευεξία, υποδεικνύοντας ότι η προληπτική τους προσέγγιση, είναι καθοριστική για αποτροπή τραυματισμών.

Σημειώνοντας ότι κλειδί για την παροχή άριστης φροντίδας στους ασθενείς είναι ο συνεχής εμπλουτισμός γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας, η Υπουργός Υγείας υπέδειξε πως για τον λόγο αυτό, ο κλάδος της φυσιοθεραπείας - όπως και όλα τα επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών υγείας- είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δια βίου εκπαίδευση.

Υπογράμμισε παράλληλα πως η ένταξη των φυσιοθεραπευτών στο ΓεΣΥ καταδεικνύει τον σημαντικότατο ρόλο τους στην ολική αντιμετώπιση των διάφορων παθήσεων/ασθενειών.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Δεκεμβρίου 2023 - 16:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαρτίου
Εναέριες ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από τον αμερικανικό στρατό
22:20
Ο Ερντογάν εμμένει στη λύση δύο κρατών και στην κυριαρχική ισότητα
22:17
Συγκλονισμό εκφράζει το Υπουργείο Εξωτερικών για τον θάνατο αμάχων στη Γάζα
22:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024
22:00
Νεκροί επτά όμηροι της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά
20:30
Ολοκληρωτική καταστροφή οικίας από φωτιά στη Λεμεσό -Διέμεναν αλλοδαποί
20:18
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: 1.220 αιτήσεις για το σχέδιο "Φωτοβολταϊκά για όλους"
20:13
Γαλλία: Πρόστιμο σε δύο εταιρείες για κακοποίηση ζώων
20:08
Πομπηία: Ανακαλύφθηκε εντυπωσιακή τοιχογραφία του Φρίξου και της Έλλης
19:49
Αισιόδοξος για εκεχειρία στη Γάζα, εμφανίστηκε ο Σάμεχ Σούκρι
18:46
60 χρόνια ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο -Ευγνωμοσύνη εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Κόμπος
17:51
Εκδήλωση μνήμης προς τιμή του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου
17:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.