Τη σημαντικότητα των φυσιοθεραπευτών επεσήμανε η Υπουργός Υγείας

Φωτογραφία Αρχείου

Τη σημαντικότητα του ρόλου του φυσιοθεραπευτή τόσο στα πλαίσια αποκατάστασης και αποθεραπείας, όσο και στα πλαίσια της πρόληψης, επεσήμανε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη σε χαιρετισμό της εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας στο 8ο Συνέδριο Φυσιοθεραπείας του Παγκύπριου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.

Η Υπουργός Υγείας τόνισε ότι ο ρόλος των φυσιοθεραπευτών στην αποκατάσταση των ασθενών είναι κρίσιμος, διότι προωθούν την κινητικότητα και συμβάλλουν στη γενική ευεξία, υποδεικνύοντας ότι η προληπτική τους προσέγγιση, είναι καθοριστική για αποτροπή τραυματισμών.

Σημειώνοντας ότι κλειδί για την παροχή άριστης φροντίδας στους ασθενείς είναι ο συνεχής εμπλουτισμός γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας, η Υπουργός Υγείας υπέδειξε πως για τον λόγο αυτό, ο κλάδος της φυσιοθεραπείας - όπως και όλα τα επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών υγείας- είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη δια βίου εκπαίδευση.

Υπογράμμισε παράλληλα πως η ένταξη των φυσιοθεραπευτών στο ΓεΣΥ καταδεικνύει τον σημαντικότατο ρόλο τους στην ολική αντιμετώπιση των διάφορων παθήσεων/ασθενειών.

ΑΚΩ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Δεκεμβρίου 2023 - 16:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Φεβρουαρίου
Στο Παρίσι αντιπροσωπεία της Μοσάντ για διαπραγμάτευση εκεχειρίας
18:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
18:00
Επιστολή Ρώσων ιερέων προς τις ρωσικές αρχές για να παραδοθεί η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι
17:33
Απάντηση Ρωσίας στις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης
17:00
Πρόταση για τερματισμό της Τουρκίας ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
16:47
Διμερής συμφωνία ασφαλείας Δανίας - Ουκρανίας
16:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 23/2/24
16:28
Υπουργός Εσωτερικών: Οι τροποποιήσεις στα νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βελτιώσουν τεχνικά ζητήματα
15:50
Υπουργός Δικαιοσύνης: Σημαντική αποσυμφόρηση των φυλακών με το νέο κτήριο το 2026
15:31
Αυξήθηκε ο δείκτης εγκληματικότητας στην Κύπρο. Στην πρώτη θέση τα αδικήματα κατά περιουσίας
14:56
Κατατίθεται σήμερα στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια
14:30
Σχέδιο για «την επόμενη μέρα» στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου, παρουσίασε ο Bενιαμίν Νετανιάχου
13:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.