Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες για τη Μαρία Άνχελα Κουεγιάρ

Photo by Mandel Ngan / AFP

Στην προσωπικότητα πού έχει επιλέξει ως ειδικό απεσταλμένο στην Κύπρο αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στη χθεσινή επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δώσαμε επίσημα ως Κυπριακή Δημοκρατία τη συγκατάθεσή μας.

Ο Γενικός Γραμματέας μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την προσωπικότητα πού προτίθεται να ανακοινώσει και τις ικανότητές της.

Γνωρίζει πάρα πολύ καλά τέτοιου είδους Θέματα όπως το κυπριακό και πώς μπορεί να βοηθήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική απεσταλμένη του κυρίου Γκουτέρες θα είναι η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας Μαρία Άνχελ Κουεγιάρ.

Από πλευράς μου, δήλωσε ο Πρόεδρος, εξέφρασα την ετοιμότητα αμέσως να ξεκινήσουν οι συζητήσεις.

Αν υπάρχει πολιτική βούληση θεωρώ ότι, ναι, μπορούμε να οδηγηθούμε στην επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών από εκεί πού διακόπηκαν, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Όσον αφορά στην άφιξη στην Κύπρο του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι θεωρεί πως αυτό θα γίνει με τον νέο χρόνο.

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας σημείωσε επίσης ότι συζήτησαν και το θέμα του ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Γάζα, κάτι πού ανησυχεί τον Γενικό Γραμματέα όπως και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα για όλα αυτά πού βλέπουμε να εξελίσσονται ακόμη χειρότερα τις τελευταίες ημέρες, όπως είπε.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά μετά και την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα , ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , με τον οποίο εξ' άλλου θα έχει νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης εξέφρασε ικανοποίηση για τα όσα άκουσε από τον κύριο Μητσοτάκη .

Φαίνεται να δημιουργείται ένα θετικό μομέντουμ αλλά από εκεί και πέρα, όλα και όλοι μας θα κριθούμε από τα αποτελέσματα, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΠ /ΜΧ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Δεκεμβρίου 2023 - 13:05

Τελευταιες Ειδησεις

26 Ιουλίου
Αποχωρούν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής
22:32
Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
22:29
Δεξίωση Εμανουέλ Μακρόν σε ηγέτες -Παρόντες Νίκος Χριστοδουλίδης -Κυριάκος Μητσοτάκης
22:01
Όλα τα φώτα στραμμένα στην Πόλη του Φωτός... -Φαντασμαγορική τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων
20:37
"Ελεύθερη για μια ζωή..." -Στο φυσικό της περιβάλλον και πάλι η... χελώνα Λούση
20:04
Ικανοποιημένο το Υπουργείο Δικαιοσύνης από έκθεση Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
18:46
Τέθηκε υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Μοσφιλωτή -Επιχείρησαν 19 άτομα με 7 οχήματα
18:41
Τουρκία: Νέες έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο
17:48
Παρίσι 2024: Δολιοφθορές και απειλή για βόμβα λίγο πριν από την Τελετή Έναρξης
16:05
Υπομονή για όσους θα διακινηθούν στον αυτοκινητόδρομο το Σ/Κ- Διήμερα έργα...
15:55
Οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας έναντι των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας
15:42
ΕΕ: Οι έρευνες για το Βασιλικό άρχισαν τον Μάρτιο -Έλεγχος για πιθανά ποινικά αδικήματα
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.