Θλίψη για το θάνατο του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας

Η πρόεδρος της Βουλής, το Υφυπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Κύπρου εξέφρασαν, με ανακοινώσεις τους, βαθύτατη θλίψη για το θάνατο του Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και πρώην Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Φίλιππου Τσιμπόγλου, σε ηλικία 67 ετών, ύστερα από ολιγοήμερη ασθένεια.

Σε ένδειξη πένθους, το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποφάσισε όπως οι σημαίες του κυματίζουν μεσίστιες. Στην ανακοίνωση του σημειώνει ότι καθοριστική ήταν η συμβολή του αποθανόντος στο σχεδιασμό του νέου κτηρίου της Βιβλιοθήκης και στην ανάδειξη της σε Κυπριακή Ερευνητική Βιβλιοθήκη.

Ο Φίλιππος Τσιμπόγλου διετέλεσε Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 1999 έως το 2014. Από το 2014 ήταν Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και ανέλαβε το τεράστιο έργο της, ιστορικής, μετεγκατάστασης της από το Βαλλιάνειο Μέγαρο στο Κέντρο Πολιτισμού "Σταύρος Νιάρχος".

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Φεβρουαρίου 2023 - 15:02

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Δύο νεκροί σε ισραηλινή πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό
16:02
Η ρωσική δικαιοσύνη θα εξετάσει στις αρχές Μαρτίου προσφυγή της μητέρας του Ναβάλνι
14:47
Εντείνονται οι διπλωματικές πιέσεις προς το Ισραήλ
13:54
Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το χαλλούμι χαιρέτισε το Υπουργείο Γεωργίας
13:40
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
13:06
Καταγγελία για τροφική δηλητηρίαση ποδοσφαιριστών του Άρη Λεμεσού (ΒΙΝΤΕΟ)
12:58
Τραυματισμός οπλίτη της ΕΛΔΥΚ σε άσκηση
12:52
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε σε όχημα γυναίκας στη Λάρνακα
12:47
Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς οικία πλησίον του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό (ΒΙΝΤΕΟ)
12:46
Νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο (ΒΙΝΤΕΟ)
12:31
Σε εξέλιξη η έρευνα της Αστυνομίας για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα (ΒΙΝΤΕΟ)
12:25
Αύξηση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες (ΒΙΝΤΕΟ)
12:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.