Έξω από το Προεδρικό εξήντα μπετονιέρες (Βίντεο)

Τα εξήντα βαρέα οχήματα εταιρειών ετοίμου σκυροδέματος με έδρα την Πάφο ξεκίνησαν στις επτά το πρωί από την περιοχή Ανατολικού με προορισμό το προεδρικό Μέγαρο.

Οι λατόμοι της επαρχίας Πάφου αλλά και οι εταιρείες σκυροδέματος που εξυπηρετούνται από τους λατόμους διαμαρτύρονται στην διαφαινόμενη δημοσιοποίηση του τοπικού σχεδίου Ακάμα στο οποίο δεν θα περιλαμβάνεται, ως φαίνεται, νέα λατομική ζώνη στην Ανδρολύκου .

Η θέση τους είναι ότι θα πρέπει το απερχόμενο υπουργικό συμβούλιο να μην προχωρήσει στην δημοσίευση του σχεδίου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον νέο υπουργικό συμβούλιο να επανεξετάσει το θέμα.

Οι λατόμοι υποστηρίζουν ότι έχουν εξαντληθεί τα λατομικά υλικά και αναγκάζονται να εισάγουν ορισμένα από αυτά, κυρίως ογκολίθους, από το εξωτερικό, ανεβάζοντας στα ύψη το κόστος.

Μιλώντας, στο Τρίτο, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών, Αντώνης Λατούρος, είπε πως τα μέλη του κλάδου δεν αποδέχονται τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ότι μετά τη δημοσιοποίηση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, θα γίνουν μελέτες για την νέα λατομική ζώνη στην Ανδρολύκου.

Μιλώντας επίσης στο τρίτο ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντή, δήλωσε πως δεν αποτελεί λύση η επέκταση της λατομικής ζώνης στην Ανδρολύκου.  

Ο κύριος Κωνσταντή , ανέφερε ότι επιβάλλεται να γίνει μελέτη χαρακτηρισμού νέας λατομικής ζώνης στην Πάφο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχουν αξιολογηθεί περιοχές, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως λατομικές.

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως πρέπει να τύχουν εκμετάλλευσης και τα ανακυκλώσιμα αδρανή υλικά τα οποία προκύπτουν από κατεδαφίσεις.

Σύνταξη : Χρίστος Πάσιος , Πανίκος Ευριπίδου

Πηγή και Βίντεο : Xρυστάλλα Ολυμπίου

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2023 - 15:46

Τελευταιες Ειδησεις

30 Σεπτεμβρίου
Νεκρός ο επικεφαλής της Χαμάς στο Λίβανο
11:21
Κρίσιμη αλλά χωρίς επιπλοκές η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας
11:05
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/09/24
11:02
Υπουργός Εξωτερικών: Ανοικτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς για το Κυπριακό τον Οκτώβριο
10:46
Η Σακελλαροπούλου αρχίζει σήμερα επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο
09:48
Με ρίψη κανονιοβολισμών η παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου στη Λευκωσία
09:44
Αναμένει οδικό χάρτη για εκσυγχρονισμό και αναδιάρθρωση της Αστυνομίας ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης
09:05
Επίσημη ενημέρωση από ΟΗΕ για την τριμερή αναμένει η κυβέρνηση
08:37
Επιστρέφει στις Κεντρικές Φυλακές ο ισοβίτης
08:03
Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κορινθία. Εντοπίστηκαν δύο νεκροί
06:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
06:30
Αυστρία: Συντριπτική νίκη της ακροδεξιάς στις εκλογές
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.