Στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου ο Νίκος Χριστοδουλίδης - Συνάντηση και συντονισμός με Κυριάκο Μητσοτάκη (Βίντεο)

O νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, θα μεταβεί στην Αθήνα στις 13 Μαρτίου για συνάντηση και συντονισμό με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Μιλώντας στην εκπομπή Προκλήσεις, ο κύριος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα στο κυπριακό, καθώς και την πρόταση του για περισσότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού.  

Οι πρώτες πράξεις

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι πρώτες του πράξεις όταν αναλάβει καθήκοντα, ο κύριος Χριστοδουλίδης απάντησε πως αυτές θα αφορούν το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και τη σύσταση και λειτουργία της Προεδρίας.  

Για το κυπριακό πρόβλημα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι το κείμενο που περιγράφει πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να εμπλακεί περισσότερο στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού, είναι στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.

Πρόσθεσε ότι ήδη ζήτησε συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τον Γάλλο πρόεδρο, τον Γερμανό καγκελάριο και τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, του οποίου η χώρα προεδρεύει αυτό το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δευτέρα η πιθανή μέρα ανακοίνωσης Υπουργικού

Όσον αφορά το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η πιο πιθανή μέρα ανακοίνωσής του, είναι η Δευτέρα, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα ονόματα έχουν κλειδώσει.  

Σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, την τοποθέτησε χρονικά με την επιστροφή του από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.         

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος ανέφερε ότι στις 2 Μαρτίου θα σταλεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο.

Θα δημιουργηθεί επίσης, είπε, επιτελική ομάδα υπό τον υφυπουργό παρά των προέδρω, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου.  Θα ιδρύσει, πρόσθεσε, γνωμοδοτικό συμβούλιο, το οποίο θα προβαίνει σε συστάσεις στην εκτελεστική εξουσία για διορισμούς σε ημικρατικούς οργανισμούς και συμβούλια.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως μελετά τα προεκλογικά προγράμματα όσων διεκδικούσαν την προεδρία, προσθέτοντας ότι θα αξιοποιήσει στοιχεία από αυτά.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2023 - 07:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Επίσημη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου
11:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/05/24
11:04
Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια
10:49
Λαβρόφ: Η Κίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
10:29
Υπουργός Εργασίας: Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το Λιμάνι Λάρνακας
09:50
Καθυστερήσεις μέχρι και τα 3 χρόνια στην εξέταση ενστάσεων
08:45
Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης: Απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 135.000 ευρώ
06:50
Ινδία: Θερμοκρασία ρεκόρ 52,9 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε χθες
06:50
Εκλογές στη Βρετανία: Το κοινοβούλιο διαλύθηκε επισήμως
06:12
ΟΗΕ: Νέα έκκληση Γουένσλαντ για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
06:04
Μάρκα: Μεντιλίμπαρ ο θεός του Ολύμπου
05:46
Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League
05:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.