Το δυσανάλογο βάρος για την Κύπρο από τις μεταναστευτικές ροές θα τονίσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Το δυσανάλογο βάρος που επωμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία, λόγω των πολύ αυξημένων μεταναστευτικών ροών, θα επισημάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε γραπτή δήλωση, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες στις 9 Φεβρουαρίου, με κύριο θέμα της Συνόδου το μεταναστευτικό και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Ο Πρόεδρος θα αναδείξει, παράλληλα, την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, η Κύπρος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και τα τελευταία 5 χρόνια έχει καταστεί το κράτος - μέλος της ΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό αιτητών ασύλου.

Επίσης, σύμφωνα με τον κύριο Ιωσήφ, το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.Μ.Β

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Φεβρουαρίου 2023 - 12:51

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

15 Απριλίου
Διεθνής σύνοδος για το Σουδάν αρχίζει σήμερα στο Παρίσι
12:06
Πυροβολισμοί κατά οικίας σε κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου
11:47
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 15/4/24
11:27
Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια του Ιράν
10:46
Παγκύπριον Νάμα - 14 Απριλίου 2024
10:17
''À la carte'' προσέγγιση της Τουρκίας στα ψηφίσματα ΟΗΕ
09:57
Έκρηξη σε παραλιακό ξενοδοχείο στην περιοχή της Πύλας
09:10
Χωρίς νερό σήμερα περιοχές στη Λεμεσό λόγω βλάβης
08:58
Υπουργός Εσωτερικών: Νομότυπες οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό
08:47
Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές
08:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
06:30
Η Ρωσία αρνήθηκε να καταδικάσει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισράηλ
06:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.